
Urządzenia i Akcesoria
Japońska sałatka z surimi (TM6)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 20 min
4 porcje
Składniki
-
250 g marchewki z odciętymi końcami
-
400 g ogórków nieobranych, z odciętymi końcami, przekrojonych wzdłuż na pół
-
150 g kukurydzy, konserwowej odsączonej z zalewy (1 mała puszka)
-
200 g paluszków surimi w całości
-
80 g majonezu
-
20 g ziaren sezamu, prażonych
-
1 łyżeczka skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek (albedo)
-
30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
20 g sosu sojowego
-
10 g mirinu (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
298.4 kcal /
1248.4 kJ
Białko
11.4 g
Tłuszcz
19.5 g
Węglowodany
22.1 g
Błonnik
3.7 g
Tłuszcz nasycony
2.7 g
Sód
519 mg