
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g marchewki z odciętymi końcami
- 400 g ogórków nieobranych, z odciętymi końcami, przekrojonych wzdłuż na pół
- 150 g kukurydzy, konserwowej odsączonej z zalewy (1 mała puszka)
- 200 g paluszków surimi w całości
-
80
g majonezu
lub 80 g majonezu japońskiego (kewpie) (patrz wskazówka) - 20 g ziaren sezamu, prażonych
- 1 łyżeczka skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek (albedo)
- 30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 20 g sosu sojowego
- 10 g mirinu (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 298.4 kcal / 1248.4 kJ
- Białko
- 11.4 g
- Tłuszcz
- 19.5 g
- Węglowodany
- 22.1 g
- Błonnik
- 3.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.7 g
- Sód
- 519 mg