Urządzenia i Akcesoria
Japońska sałatka z surimi (TM6, TM7)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 20 min
4 porcje
Składniki
-
250 g marchewki z odciętymi końcami
-
400 g ogórków nieobranych, z odciętymi końcami, przekrojonych wzdłuż na pół
-
150 g kukurydzy, konserwowej odsączonej z zalewy (1 mała puszka)
-
200 g paluszków surimi w całości
-
80 g majonezu japońskiego (kewpie), (patrz wskazówka)80 g majonezu
-
20 g ziaren sezamu, prażonych
-
1 łyżeczka skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek (albedo)
-
30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
20 g sosu sojowego
-
10 g mirinu (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
519 mg
Białko
11.4 g
Kalorie
1248.4 kJ /
298.4 kcal
Tłuszcz
19.5 g
Błonnik
3.7 g
Tłuszcz nasycony
2.7 g
Węglowodany
22.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Koreańska surówka z ogórków (TM6, TM7)
5 min
Ogórki po azjatycku (TM6)
1 godz. 30 min
Makaron z cukinii z krewetkami w orientalnym sosie (TM6, TM7)
25 min
Japońska sałatka z surimi (TM5)
20 min
Koreański makaron japchae (TM6, TM7)
1 godz. 15 min
Śniadaniowe gniazdka z cukinii (TM6, TM7)
35 min
Sałatka zielonej bogini (green goddess, TM6)
20 min
Wegetariańskie spring rollsy (TM6, TM7)
1 godz.
Azjatycka surówka z krojonych warzyw (TM6, TM7)
15 min
Indyjskie racuszki cebulowe (bhaji) z dipem kolendrowym (TM6, TM7)
35 min
Sałatka ziemniaczana z rumienioną cebulą, orzechami i serem pleśniowym (z osłoną noża miksującego 2.0)
1 godz.
Kotlety wieprzowe po koreańsku z pikantnym ryżem i kapustą pak choi
1 godz. 5 min