Urządzenia i Akcesoria
Cytrusowy łosoś z rodzynkowym ryżem i sałatką z jarmużu
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
2 ½ pomarańczy
-
1 grejpfrut
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
4 filety z łososia, świeże, bez skóry (150-200 g każdy)
-
1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
-
1 łyżeczka kminu rzymskiego, mielonego
-
¾ łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego
-
2 szczypty cynamonu, mielonego
-
2 szczypty tymianku, suszonego
-
2 łyżeczki soli
-
100 g jarmużu bez twardych części, pokrojonego na kawałki
-
15 g miodu
-
60 g oliwy z oliwek
-
2 łyżki migdałów, w słupkach2 łyżki orzeszków piniowych
-
30 g rodzynek
-
200 g ryżu basmati
-
1000 g wody plus dodatkowa ilość do uzupełnienia
-
10 g skrobi ziemniaczanej10 g skrobi kukurydzianej
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1279.8 mg
Białko
37.9 g
Kalorie
3272.7 kJ /
782.2 kcal
Tłuszcz
39 g
Błonnik
5.3 g
Tłuszcz nasycony
7.4 g
Węglowodany
70.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Klopsiki w azjatyckim sosie z surówką
1 godz.
Margarita arbuzowa (moktajl)
10 min
Nachos w tajskim stylu
1 godz.
Makaron z cukinii z pesto i suszonymi pomidorami (TM5)
20 min
Sałatka ze spiralizowanych jabłek z cytrusowym dressingiem (TM5)
15 min
Meksykańskie burrito bowl z łososiem
35 min
Soczewicówka
50 min
Indonezyjska zupa z makaronem i pulpetami (Mie Bakso)
1 godz.
Gulasz wołowy na piwie z knedlami serowymi
1 godz. 55 min
Borówkowy moktajl z rozmarynem
10 min
Płynące ciastka czekoladowe z palonym masłem
1 godz. 40 min
Bulgogi (wołowina po koreańsku)
1 godz. 30 min