Urządzenia i Akcesoria
Dorsz w szynce parmeńskiej z purée z groszku
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
350 g wody
-
500 g zielonego groszku, mrożonego500 g zielonego groszku, świeżego
-
4 kawałki polędwicy z dorsza, bez skóry (100-150 g każdy)
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
1 łyżeczka soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
8 plastrów szynki parmeńskiej
-
10 g oliwy z oliwek
-
1 ząbek czosnku
-
4 - 6 liści mięty, świeżych
-
15 g masła miękkiego, plus dodatkowo 1 łyżka
-
50 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
1 łyżka oliwy z oliwek
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1473.2 mg
Białko
37.7 g
Kalorie
1489.6 kJ /
356 kcal
Tłuszcz
14 g
Błonnik
6.5 g
Tłuszcz nasycony
6.3 g
Węglowodany
19 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Terrina z wędzonym łososiem
24 godz. 25 min
Zupa grzybowa z dorszem
45 min
Steki marynowane w kawie i sałatka z dressingiem owocowym
4 godz. 30 min
Chrupiące jajka onsen z kapustą
2 godz.
Sałatka ze szpinakiem, rumienionymi krewetkami i owocami
15 min
Farfalle w sosie gorgonzola z gruszką i orzechami
25 min
Placki warzywne z awokado, tuńczykiem i jajkami (TM7, TM6)
40 min
Spaghetti z cukinii w pikantnym sosie (TM5)
20 min
Pieczona ryba w kurkumie z salsą pomidorową
30 min
Zimowa pizza bianca
1 godz. 25 min
Smash burger
45 min
Nocna owsianka z brzoskwiniowym sosem
8 godz. 45 min