
Urządzenia i Akcesoria
Zupa Pho ze spiralizowaną rzodkwią (TM6)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
60 g kiełków fasoli, świeżych
-
30 g cebuli dymki pokrojonej w 1-2 mm plastry
-
700 g japońskiej rzodkwi (daikon) z odciętymi końcówkami, Ø 4-5 cm, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
-
1300 g wody
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
2 łyżki koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
-
20 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w plastry
-
1 laska cynamonu
-
2 gwiazdki anyżu
-
300 g steka z polędwicy wołowej pokrojonego w 1-2 mm plastry
-
10 g sosu rybnego
-
4 gałązki kolendry, świeżej tylko liście, posiekane
-
1 papryczka chili, świeża pokrojoną w plastry
-
4 łyżeczki sosu Hoisin (opcjonalnie) (patrz wskazówka)
-
2 łyżeczki czerwonego sosu chili (opcjonalnie)
-
1 limonka pokrojoną w ćwiartki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1488.8 mg
Białko
18.5 g
Kalorie
1013.1 kJ /
242.2 kcal
Tłuszcz
11.8 g
Błonnik
6.6 g
Tłuszcz nasycony
4.5 g
Węglowodany
17.7 g