Zupa Pho ze spiralizowaną rzodkwią (TM6)

Zupa Pho ze spiralizowaną rzodkwią (TM6)

4.5 6 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje

Składniki

  • 60 g kiełków fasoli, świeżych
  • 30 g cebuli dymki pokrojonej w 1-2 mm plastry
  • 700 g japońskiej rzodkwi (daikon) z odciętymi końcówkami, Ø 4-5 cm, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
    800 g białej rzodkwi, z odciętymi końcówkami, Ø 4-5 cm, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
  • 1300 g wody
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 2 łyżki koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszoną
  • 20 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w plastry
  • 1 laska cynamonu
  • 2 gwiazdki anyżu
  • 300 g steka z polędwicy wołowej pokrojonego w 1-2 mm plastry
  • 10 g sosu rybnego
  • 4 gałązki kolendry, świeżej tylko liście, posiekane
  • 1 papryczka chili, świeża pokrojoną w plastry
  • 4 łyżeczki sosu Hoisin (opcjonalnie) (patrz wskazówka)
  • 2 łyżeczki czerwonego sosu chili (opcjonalnie)
  • 1 limonka pokrojoną w ćwiartki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 242.2 kcal / 1013.1 kJ
Białko 18.5 g
Tłuszcz 11.8 g
Węglowodany 17.7 g
Błonnik 6.6 g
Tłuszcz nasycony 4.5 g
Sód 1488.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...