Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g kiełków fasoli, świeżych
- 30 g cebuli dymki, pokrojonej w 1-2 mm plastry
-
700
g japońskiej rzodkwi (daikon), z odciętymi końcówkami, Ø 4-5 cm, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
lub 800 g białej rzodkwi, z odciętymi końcówkami, Ø 4-5 cm, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka) - 1300 g wody
- ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
2
łyżki koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszoną - 20 g korzenia imbiru, świeżego, pokrojonego w plastry
- 1 laska cynamonu
- 2 gwiazdki anyżu
- 300 g steka z polędwicy wołowej, pokrojonego w 1-2 mm plastry
- 10 g sosu rybnego
- 4 gałązki kolendry, świeżej, tylko liście, posiekane
- 1 papryczka chili, świeża, pokrojoną w plastry
- 4 łyżeczki sosu Hoisin (patrz wskazówka) (opcjonalnie)
- 2 łyżeczki czerwonego sosu chili (opcjonalnie)
- 1 limonka, pokrojoną w ćwiartki
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1013.1 kJ / 242.2 kcal
- Białko
- 18.5 g
- Węglowodany
- 17.7 g
- Tłuszcz
- 11.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.5 g
- Błonnik
- 6.6 g
- Sód
- 1488.8 mg
Alternatywne przepisy
Tort bezowy z kremem z kawą zbożową
12h 5 phút
Łazanki z makiem i bakaliami
30 Min
Bezalkoholowy świąteczny poncz
10 min
Grzaniec z Aperolem®
25min
Fasolka szparagowa z gremolatą
35 Min
Bezglutenowe naleśniki z kaczką po pekińsku
8h 50min
Malinowe smoothie z zieloną herbatą
10 min
Kremowy „serek” z nerkowców
25min
Imbirowo-czosnkowy pieczony kurczak
1u. 30min
Spiralizowane gruszki na kremie czekoladowym (TM5)
30 Min
Kakaowe mini galette z gruszkami
Keine Bewertungen
Kawa z żółtkiem po wietnamsku
10 min