Urządzenia i Akcesoria
Pełnoziarnista kanapka z łososiem, awokado i rukolą
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 25 min
4 sztuki
Składniki
Sos jogurtowy
-
1 czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
-
15 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego
-
1 łyżeczka skórki otartej z limonki ekologicznej, bez białych błonek (albedo)
-
180 g jogurtu naturalnego
-
10 g miodu
-
3 szczypty soli
-
3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
Rumienienie łososia
-
20 g oliwy z oliwek
-
200 g fileta z łososia, świeżego, bez skóry pokrojonego na 4 cm kawałki, osuszonego ręcznikiem papierowym
Kanapka
-
25 g rukoli
-
8 kromek chleba pełnoziarnistego
-
4 łyżeczki serka kremowego śmietankowego
-
1 awokado dojrzałe, pokrojone w plastry
-
sól do oprószenia
-
pieprz czarny, mielony do oprószenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
479.5 mg
Białko
19.7 g
Kalorie
1852 kJ /
443 kcal
Tłuszcz
24.1 g
Błonnik
6.1 g
Tłuszcz nasycony
5.7 g
Węglowodany
38.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Bowl z kurczakiem, serem feta i dipem paprykowym
40 min
Sałatka z kuskusem, ciecierzycą i pieczonymi warzywami z sosem tahini (TM6, TM7)
45 min
Bowl ze szpinakiem i serem halloumi
30 min
Sałatka grecka z kurczakiem (TM6, TM7)
1 godz. 10 min
Kurczak w sosie satay z dynią, brokułami i kaszą pęczak
50 min
Bowl z brązowym ryżem, łososiem i warzywami
45 min
Wytrawna owsianka z jajkami i zrumienionymi pieczarkami
45 min
Omlet z fetą i szpinakiem
15 min
Jogurt matcha z granolą i grejpfrutem
35 min
Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
15 min
Wysokobiałkowy różowy koktajl śniadaniowy
5 min
Omlet grecki
35 min