
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z komosą ryżową (quinoa), batatem, szpinakiem i jabłkiem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
2 porcje
Składniki
-
4 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
40 g oliwy z oliwek
-
20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1 szczypta oregano, suszonego
-
1 ¼ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
700 g wody
-
80 g komosy ryżowej (quinoa)
-
200 g batata pokrojonego w 2-3 cm kostkę
-
200 g jabłka, zielonego bez gniazd nasiennych, pokrojonego w 2 cm kostkę
-
100 g liści szpinaku baby, świeżych
-
orzeszki piniowe (opcjonalnie) do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
487.4 kcal /
2039.4 kJ
Białko
8.9 g
Tłuszcz
22.6 g
Węglowodany
62.4 g
Błonnik
9.8 g
Tłuszcz nasycony
3.2 g
Sód
1566.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Sałatki na cały rok
11 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Sałatka z chrupiącym ryżem i łososiem (TM6, TM7)
2 godz. 5 min
Spaghetti carbonara na samych żółtkach (TM7)
35 min
Liczi martini
35 min
Pieczony łosoś ze spiralizowaną cukinią (TM5)
30 min
Bezglutenowy chlebek z daktylami i jabłkami
1 godz. 30 min
Placuszki żytnie z figami
15 min
Gorąca czekolada bez laktozy
15 min
Napój owsiany z daktylami
20 min
Fasola adzuki po prowansalsku
13 godz.
Indyjski ryż z kuminem
25 min
Wegański pad thai z tofu
45 min
Dżem borówkowy
45 min