Sałatka z komosą ryżową (quinoa), batatem, szpinakiem i jabłkiem

Sałatka z komosą ryżową (quinoa), batatem, szpinakiem i jabłkiem

4.5 2 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
2 porcje

Składniki

  • 4 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 40 g oliwy z oliwek
  • 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 1 szczypta oregano, suszonego
  • 1 ¼ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 700 g wody
  • 80 g komosy ryżowej (quinoa)
  • 200 g batata pokrojonego w 2-3 cm kostkę
  • 200 g jabłka, zielonego bez gniazd nasiennych, pokrojonego w 2 cm kostkę
  • 100 g liści szpinaku baby, świeżych
  • orzeszki piniowe (opcjonalnie) do dekoracji
    migdały, w słupkach, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 487.4 kcal / 2039.4 kJ
Białko 8.9 g
Tłuszcz 22.6 g
Węglowodany 62.4 g
Błonnik 9.8 g
Tłuszcz nasycony 3.2 g
Sód 1566.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...