
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1200 g wody
- 90 g zielonej soczewicy, suszonej
- 40 g kaszy bulgur
- 50 g pora tylko biała część, pokrojonego w 5 mm plastry
- 110 g marchewki pokrojonej na kawałki
- 20 g oliwy z oliwek
- 2 szczypty papryki słodkiej, mielonej
- 2 szczypty papryki ostrej, mielonej
- 2 szczypty pieprzu cayenne, mielonego
- 2 szczypty kminu rzymskiego, mielonego
- ¼ łyżeczki soli
- kolendra, świeża tylko liście, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 707.1 kcal / 2958.7 kJ
- Białko
- 28.9 g
- Tłuszcz
- 21.7 g
- Węglowodany
- 105.3 g
- Błonnik
- 18.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.4 g
- Sód
- 409.3 mg
Alternatywne przepisy
Kaszotto gryczane z ciecierzycą, fetą i oliwkami
40 min
Dal z brązowym ryżem i soczewicą
45 min
Bowl z soczewicą, warzywami i serem halloumi
55 min
Kasza gryczana z sosem pieczarkowo-pomidorowym
40 min
Cytrynowa potrawka z ciecierzycy i ryżu
50 min
Makaron z fasolką szparagową, tofu i cukinią
30 min
Makaron pełnoziarnisty z warzywami na parze i dresingiem jogurtowym
30 min
Sałatka z jajkiem, ziemniakami i groszkiem
40 min
Fasolka szparagowa z sosem pomidorowym
30 min
Korma z pieczonymi warzywami
55 min
Curry szpinakowo-kalafiorowe z ryżem
55 min
Grecka zupa z soczewicy
40 min