Urządzenia i Akcesoria
Aromatyczne biryani z soczewicą
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
1 porcja
Składniki
-
1200 g wody
-
90 g zielonej soczewicy, suszonej
-
40 g kaszy bulgur
-
50 g pora tylko biała część, pokrojonego w 5 mm plastry
-
110 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
20 g oliwy z oliwek
-
2 szczypty papryki słodkiej, mielonej
-
2 szczypty papryki ostrej, mielonej
-
2 szczypty pieprzu cayenne, mielonego
-
2 szczypty kminu rzymskiego, mielonego
-
¼ łyżeczki soli
-
kolendra, świeża tylko liście, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
409.3 mg
Białko
28.9 g
Kalorie
2958.7 kJ /
707.1 kcal
Tłuszcz
21.7 g
Błonnik
18.7 g
Tłuszcz nasycony
3.4 g
Węglowodany
105.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Gryczotto z grzybami i gorgonzolą
40 min
Wegański sos boloński z zamiennikiem parmezanu
50 min
Wegański ziołowy „ser” à la feta
12 godz. 10 min
Pęczotto z bobem i cukinią
1 godz.
Cytrynowa potrawka z ciecierzycy i ryżu
50 min
Makaron z bobem, serem feta i migdałami
45 min
Pełnoziarniste spaghetti w kremowym sosie z soczewicy i marchewki (TM5, TM6)
1 godz.
Curry szpinakowo-kalafiorowe z ryżem
55 min
Kaszotto gryczane z ciecierzycą, fetą i oliwkami
40 min
Gulasz z soczewicy i warzyw korzeniowych
30 min
Dal z brązowym ryżem i soczewicą
45 min
Grecka zupa z soczewicy
40 min