Pizza na spodzie z batatów
TM6 TM5

Pizza na spodzie z batatów

4.2 (65 ocen)

Składniki

  • 60 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 400 g batatów, pokrojonych na 3 cm kawałki
  • 500 g wody
  • 200 g sera mozzarella, tartego
  • 100 g mąki ryżowej (patrz wskazówka)
  • ½ łyżeczki soli
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • oliwa z oliwek, do natłuszczenia i skropienia pizzy
  • 6 - 8 pomidorków koktajlowych, przekrojonych na pół
  • 8 - 10 oliwek, bez pestek, przekrojonych na pół
  • 1 łyżeczka oregano, suszonego
  • 10 liści bazylii, świeżej

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1834.3 kJ / 438.5 kcal
Białko
19.8 g
Węglowodany
43.3 g
Tłuszcz
20.8 g
Tłuszcz nasycony
10 g
Błonnik
4.3 g
Sód
813.8 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy