Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 400 g batatów, pokrojonych na 3 cm kawałki
- 500 g wody
- 200 g sera mozzarella, tartego
- 100 g mąki ryżowej (patrz wskazówka)
- ½ łyżeczki soli
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- oliwa z oliwek, do natłuszczenia i skropienia pizzy
- 6 - 8 pomidorków koktajlowych, przekrojonych na pół
- 8 - 10 oliwek, bez pestek, przekrojonych na pół
- 1 łyżeczka oregano, suszonego
- 10 liści bazylii, świeżej
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1834.3 kJ / 438.5 kcal
- Białko
- 19.8 g
- Węglowodany
- 43.3 g
- Tłuszcz
- 20.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 813.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zielony omlet na białkach
35min
Bezglutenowe kotleciki wegetariańskie z dressingiem jogurtowym
55min
Pizza bezglutenowa z szynką parmeńską i rukolą
1 Std. 30 Min
Placki pomidorowe po grecku i sałatka z rumienioną ciecierzycą
50min
Warzywa pod migdałową kruszonką
1h
Mini pizze na brokułowych spodach
40min
Gofry dyniowe na mące ryżowej
40min
Kalafiorowy podpłomyk z serkiem kremowym, cebulą, bakłażanem i boczkiem
1 Std. 20 Min
Serowo-warzywny spód do pizzy
45min
Orkiszowa galette ze szpinakiem i serem feta
1h 50min
Pizza na spodzie z tuńczyka (low carb)
1h
Bezglutenowe bułki na drożdżach
2 godz.