Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 400 g batatów, pokrojonych na 3 cm kawałki
- 500 g wody
- 200 g sera mozzarella, tartego
- 100 g mąki ryżowej (patrz wskazówka)
- ½ łyżeczki soli
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- oliwa z oliwek, do natłuszczenia i skropienia pizzy
- 6 - 8 pomidorków koktajlowych, przekrojonych na pół
- 8 - 10 oliwek, bez pestek, przekrojonych na pół
- 1 łyżeczka oregano, suszonego
- 10 liści bazylii, świeżej
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1834.3 kJ / 438.5 kcal
- Białko
- 19.8 g
- Węglowodany
- 43.3 g
- Tłuszcz
- 20.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 813.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Serowe bułki na proszku do pieczenia (low carb, bezglutenowe)
1h 10min
Naleśniki z ciecierzycy z farszem z suszonych pomidorów i rukolą
45 min
Ciasteczka panellets z migdałów i batatów
11h 20 min
Bezglutenowe paluszki rybne z piekarnika z dyniowym sosem
40min
Warzywa pod migdałową kruszonką
1 godz.
Bezglutenowe kotleciki wegetariańskie z dressingiem jogurtowym
55min
Parmigiana (zapiekanka) z cukinii i ziemniaków (TM6)
1 godz. 15 min
Bezglutenowe bułki na drożdżach
2 godz.
Faszerowane bataty z majonezem banan-sriracha i surówką coleslaw
50min
Mąka gryczana
5 min
Bezglutenowy chleb kukurydziano-gryczany z tapioką
2 godz. 30 min
Bezglutenowe ciasto migdałowe z gruszkami
1h 10min