
Urządzenia i Akcesoria
Farinata ze szpinakiem i groszkiem
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
1 porcja
Składniki
-
cukinii pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)40 g
-
liści szpinaku baby, świeżych10 g
-
mąki z ciecierzycy (patrz wskazówka)70 g
-
napoju roślinnego np. migdałowego, owsianego (patrz wskazówka)100 g
-
oliwy z oliwek10 g
-
soli1 szczypta
-
zielonego groszku, świeżego50 g
-
liście natki pietruszki, świeże do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
441 kcal /
1845.1 kJ
Białko
19.1 g
Tłuszcz
15.9 g
Węglowodany
54.7 g
Błonnik
10.7 g
Tłuszcz nasycony
2.3 g
Sód
299.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Cytrynowa potrawka z ciecierzycy i ryżu
50 min
Bruschetta z pastą z bobu i serem feta
35 min
Placki ziemniaczane z burakiem i natką pietruszki
20 min
Fasolka szparagowa z komosą ryżową (quinoa) i pistacjami
35 min
Sałatka z jajkiem, ziemniakami i groszkiem
40 min
Bowl z kurczakiem, brązowym ryżem i warzywami
45 min
Pęczotto z bobem i cukinią
1 h
Curry szpinakowo-kalafiorowe z ryżem
55 min
Sałatka ziemniaczano-brokułowa z kukurydzą i szczypiorkiem
30 min
Gryczane naleśniki ze szpinakiem i łososiem
20 min
Kaszotto gryczane z ciecierzycą, fetą i oliwkami
40 min
Kurczak curry z „ryżem” z kalafiora
25 min