Makaron z soczewicy z pieczonymi warzywami i tahini

3.0 2 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
1 porcja

Składniki

  • 100 g cukinii z odciętymi końcówkami, mieszczącej się w szerokiej części podajnika lub przekrojonej wzdłuż na pół
  • 100 g bakłażana z odciętymi końcówkami, mieszczącego się w szerokiej części podajnika lub przekrojonego wzdłuż na pół
  • 50 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w ćwiartki
  • 10 g oliwy z oliwek plus 1 łyżka
  • 1 łyżeczka soli
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 30 g pasty tahini
  • 10 g wody mineralnej, niegazowanej
  • 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 1000 g wody
  • 80 g makaronu z soczewicy (patrz wskazówka)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 2417.3 mg
Białko 24.6 g
Kalorie 2601.2 kJ / 621.7 kcal
Tłuszcz 32.2 g
Błonnik 22.9 g
Tłuszcz nasycony 4.3 g
Węglowodany 67 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...