Urządzenia i Akcesoria
Rozgrzewająca zupa jarzynowa z kurczakiem (z osłoną noża miksującego)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 porcje
Składniki
-
20 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
30 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
15 g oliwy z oliwek
-
½ łyżeczki kurkumy, suszonej, mielonej
-
300 g fileta z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonego na 2 cm kawałki
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
800 g wody
-
200 g marchewki pokrojonej na 1 cm kawałki
-
100 g pieczarek, przekrojonych na pół100 g grzybów shiitake, świeżych przekrojonych na pół
-
100 g zielonego groszku, mrożonego100 g fasoli edamame, mrożonej
-
1 łyżka oleju sezamowego (opcjonalnie)
-
1 łyżka zielonej cebulki ze szczypiorkiem posiekanej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
386.3 mg
Białko
19.6 g
Kalorie
958.7 kJ /
229.1 kcal
Tłuszcz
12.2 g
Błonnik
3.7 g
Tłuszcz nasycony
2.6 g
Węglowodany
11.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Smoothie buraczane
5 min
Łatwy gulasz rybny
35 min
Zupa jarzynowa z zacierkami i kurczak szarpany BBQ z pampuchami i bułkami
1 godz. 15 min
Asturyjski gulasz z białej fasoli
15 godz. 30 min
Zupa jarzynowa, kurczak i warzywne tagliatelle
40 min
Zupa jarzynowa z pulpetami (z osłoną noża miksującego)
30 min
Wiosenna zupa minestrone
50 min
Wolno gotowany wywar wołowy na mięsie i kościach (z osłoną noża miksującego)
3 godz. 50 min
Zupa krem (bisque) z przegrzebkami, crostini z rozmarynem i cytrynową oliwą
5 godz. 10 min
Rumienienie warzyw na zupę lub gulasz
25 min
Minestrone z kurczakiem i kluskami kładzionymi
50 min
Wiosenna zupa kalafiorowa
30 min