Urządzenia i Akcesoria
Makaron z cukinii z krewetkami w orientalnym sosie (TM6, TM7)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje
Składniki
-
500 - 600 g cukinii Ø 4-5 cm, z odciętymi końcówkami, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
-
sól do oprószenia
-
3 ząbki czosnku
-
40 g oleju
-
250 g krewetek, surowych, średnich, obranych, mrożonych, uprzednio rozmrożonych, oczyszczonych, osuszonych ręcznikiem papierowym250 g krewetek, surowych, średnich, obranych świeżych, oczyszczonych, osuszonych ręcznikiem papierowym
-
50 g cebuli dymki ze szczypiorkiem, pokrojonej na kawałki
-
2 - 3 szczypty suszonych płatków chili
-
20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
40 g sosu sojowego
-
1 łyżeczka cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
2 - 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
2 łyżki ziaren sezamu, białego prażonego, do posypania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
652.4 mg
Białko
10.7 g
Kalorie
709.9 kJ /
169.7 kcal
Tłuszcz
10.7 g
Błonnik
1.9 g
Tłuszcz nasycony
1.6 g
Węglowodany
8.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sałatka z buraków z kozim serem i orzechami włoskimi (TM6, TM7)
15 min
Sałatka z jajkiem i spiralizowanym ogórkiem (TM6)
25 min
Spaghetti z cukinii z łososiem i pesto
30 min
Wegański pad thai ze spiralizowanych batatów (TM5)
45 min
Spaghetti z cukinii à la carbonara (TM5)
40 min
„Risotto” z pestek słonecznika z czosnkiem niedźwiedzim
13 godz. 40 min
Japońska sałatka z surimi (TM6, TM7)
20 min
Sałatka z rumienionymi krewetkami i krojonymi warzywami (TM6)
30 min
Zielony omlet na białkach
35 min
Spaghetti z cukinii z sosem bolognese (TM6, TM7)
40 min
Wysokobiałkowy bowl z kaszą jęczmienną
1 godz.
Spaghetti z cukinii à la carbonara (TM6, TM7)
40 min