Urządzenia i Akcesoria
Bowl ze smażonym łososiem i czarną fasolą
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
Marynata
-
1 limonka ekologiczna
-
1 pęczek kolendry, świeżej tylko liście
-
2 łyżeczki papryki wędzonej, mielonej słodkiej
-
10 g ziaren sezamu, białego
-
25 g oleju sezamowego, prażonego
-
25 g syropu z agawy
-
25 g sos sojowy
-
2 łyżki wody
-
1 łyżeczka soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
Łosoś
-
200 g fileta z łososia, świeżego, bez skóry i ości, pokrojonego w 3 cm kostkę
-
2 łyżki oliwy z oliwek2 łyżki oleju
Warzywa i komosa ryżowa
-
100 g pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół
-
100 g ogórka pokrojonego w 2-3 mm plastry
-
1200 g wody
-
1 łyżeczka soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
150 g komosy ryżowej (quinoa)
-
300 g dyni Hokkaido pokrojonej w 2 cm kostkę (patrz wskazówka)
-
200 g brukselki przekrojonej na pół
-
200 g czarnej fasoli, z puszki dokładnie opłukanej
-
ziarna sezamu do dekoracji
-
kolendra, świeża do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1638.5 mg
Białko
23.4 g
Kalorie
2265.6 kJ /
541.5 kcal
Tłuszcz
25.8 g
Błonnik
14.9 g
Tłuszcz nasycony
3.9 g
Węglowodany
60.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
MISKI MOCY
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Bowl z kurczakiem, serem feta i dipem paprykowym
40 min
Bowl z soczewicą, warzywami i serem halloumi
55 min
Bowl z tempehem i sosem orzechowym (TM6)
1 godz.
Sałatka z pieczonych ziemniaków i papryki (TM5)
40 min
Bowl ze szpinakiem i serem halloumi
30 min
Wegetariańskie spring rollsy (TM5)
1 godz.
Wegetariański poke bowl
50 min
Proteinowy bowl z falafelami i granatem
2 godz. 35 min
Wegańskie miski Buddy z komosą ryżową
1 godz. 10 min
Bowl z pieczonymi warzywami, czarnym ryżem i marynowanym tofu
1 godz.
Wietnamski bowl z tofu i makaronem
45 min
Bowl z łososiem, mango i komosą ryżową
40 min