Urządzenia i Akcesoria
Pieczone warzywa z kozim serem i pesto (TM6)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji
Składniki
-
300 g koziego sera, miękkiego pokrojonego w 0,5 cm plastry
-
350 g bakłażana mieszczącego się w szerokiej części podajnika lub przekrojonego wzdłuż na pół
-
400 g pomidorów śliwkowych bez gniazd nasiennych, mieszczących się w szerokiej części podajnika
-
½ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
60 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
30 g orzechów włoskich, łuskanych
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
30 g liści bazylii, świeżych
-
60 g oliwy z oliwek
-
2 łyżeczki oregano, suszonego
-
50 g miodu płynnego
-
20 g octu jabłkowego
Wartości odżywcze na 1 porcja
Kalorie
362.8 kcal /
1518 kJ
Białko
14.8 g
Tłuszcz
28.2 g
Węglowodany
14.6 g
Błonnik
3.1 g
Tłuszcz nasycony
11 g
Sód
566.9 mg