Urządzenia i Akcesoria
Pieczone warzywa z kozim serem i pesto (TM6)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji
Składniki
-
koziego sera, miękkiego pokrojonego w 0,5 cm plastry300 g
-
bakłażana mieszczącego się w szerokiej części podajnika lub przekrojonego wzdłuż na pół350 g
-
pomidorów śliwkowych bez gniazd nasiennych, mieszczących się w szerokiej części podajnika400 g
-
soli plus dodatkowa ilość do oprószenia½ łyżeczki
-
sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki60 g
-
orzechów włoskich, łuskanych30 g
-
ząbki czosnku1 - 2
-
liści bazylii, świeżych30 g
-
oliwy z oliwek60 g
-
oregano, suszonego2 łyżeczki
-
miodu płynnego50 g
-
octu jabłkowego20 g
Wartości odżywcze na 1 porcja
Kalorie
362.8 kcal /
1518 kJ
Białko
14.8 g
Tłuszcz
28.2 g
Węglowodany
14.6 g
Błonnik
3.1 g
Tłuszcz nasycony
11 g
Sód
566.9 mg