Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
100
g kurek, świeżych, oczyszczonych, przekrojonych na pół
lub 100 g pieczarek, pokrojonych w ćwiartki - 40 g cebuli, pokrojonej w piórka
- 3 jajka
- 2 szczypty soli
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
- 1 łyżeczka masła klarowanego
- rukola, do podania
- 3 plastry łososia wędzonego na zimno (ok. 60 g)
- ½ czerwonej papryki, pokrojonej w paski (ok. 80 g)
- 2 ogórki małosolne, pokrojone w plastry (ok. 150 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1818.5 kJ / 434.6 kcal
- Białko
- 32.6 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 21.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.7 g
- Błonnik
- 6.8 g
- Sód
- 1122.7 mg
Alternatywne przepisy
Grecka zupa z wołowiną (TM6)
1h 50 min.
Spaghetti z cukinii à la carbonara (TM5)
40min
Ziemniaki księżnej z marchewką i groszkiem (z osłoną noża miksującego 2.0)
1h 15min
Sałatka z kurczakiem; Ryż na mleku z karmelizowanymi gruszkami
1h 15min
Sałatka z pieczonych ziemniaków i papryki (TM6)
40min
Makaron pełnoziarnisty z warzywami na parze i dresingiem jogurtowym
30min
Wytrawny naleśnik dutch baby z serem kanapkowym
45min
Omlet na parze z pieczarkami i szpinakiem
40min
Kąski serowo-brokułowe
55min
Makaron udon z krewetkami
30min
Ryba w stylu Veracruz
45min
Pieczona kaczka z purée ziemniaczano-kalafiorowym i śliwkami
3 Std.