Urządzenia i Akcesoria
Omlet z kurkami (low carb)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 25 min
1 porcja
Składniki
-
100 g pieczarek, pokrojonych w ćwiartki100 g kurek, świeżych oczyszczonych, przekrojonych na pół
-
40 g cebuli pokrojonej w piórka
-
3 jajka
-
2 szczypty soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka masła klarowanego
-
rukola do podania
-
3 plastry łososia wędzonego na zimno (ok. 60 g)
-
½ czerwonej papryki pokrojonej w paski (ok. 80 g)
-
2 ogórki małosolne pokrojone w plastry (ok. 150 g)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1122.7 mg
Białko
32.6 g
Kalorie
1818.5 kJ /
434.6 kcal
Tłuszcz
21.4 g
Błonnik
6.8 g
Tłuszcz nasycony
7.7 g
Węglowodany
27 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Spaghetti z cukinii w pikantnym sosie (TM6, TM7)
20 min
Wegetariańskie roladki z cukinii z nadzieniem z puszystego serka i szpinaku
30 min
Smażone jabłka z budyniowym kremem waniliowym (TM5)
35 min
Spiralizowane jabłka z dressingiem truskawkowym (TM6, TM7)
15 min
Zapiekane bakłażany z sosem pomidorowym i serem feta
45 min
Sałatka z jajkiem i spiralizowanym ogórkiem (TM6)
25 min
Steki kalafiorowe z purée fasolowym
25 min
Placki z serka wiejskiego z jarmużem i szynką
45 min
Pieczone bataty z jajkiem sadzonym na parze
30 min
Makaron z cukinii z pesto i suszonymi pomidorami (TM6)
20 min
Sernik z Varomy z duszonymi śliwkami
2 godz. 30 min
Omlet ze szpinakiem i szynką długodojrzewającą
30 min