Urządzenia i Akcesoria
Omlet z kurkami (low carb)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 25 min
1 porcja
Składniki
-
100 g pieczarek, pokrojonych w ćwiartki100 g kurek, świeżych oczyszczonych, przekrojonych na pół
-
40 g cebuli pokrojonej w piórka
-
3 jajka
-
2 szczypty soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka masła klarowanego
-
rukola do podania
-
3 plastry łososia wędzonego na zimno (ok. 60 g)
-
½ czerwonej papryki pokrojonej w paski (ok. 80 g)
-
2 ogórki małosolne pokrojone w plastry (ok. 150 g)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1122.7 mg
Białko
32.6 g
Kalorie
1818.5 kJ /
434.6 kcal
Tłuszcz
21.4 g
Błonnik
6.8 g
Tłuszcz nasycony
7.7 g
Węglowodany
27 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Jogurt z sosem owocowym i spiralizowanym jabłkiem (TM6)
15 min
Makaron shirataki (konjac) z kurczakiem w sosie orzechowym
25 min
Placki warzywne z awokado, tuńczykiem i jajkami (TM7, TM6)
40 min
Biała kiełbasa w sosie chrzanowym
1 godz.
Buraki z orzechowym sosem miso i sałatką z ziół
1 godz. 10 min
Sałatka z kurczakiem, brzoskwiniami i orzechami
20 min
Tzatziki z tartych ogórków z miętą (TM6)
45 min
Placki ze spiralizowanych batatów (TM6, TM7)
55 min
Placki z serka wiejskiego z jarmużem i szynką
45 min
Placuszki żytnie z figami
15 min
Omlet z fetą i szpinakiem
15 min
Wrap z serka wiejskiego z kurczakiem i warzywami (low carb)
40 min