Makaron z ciecierzycy z sosem dyniowym z fetą

4.3 7 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
1 porcja

Składniki

  • 150 g dyni obranej, pokrojonej na 3 cm kawałki
  • 50 g sera feta pokrojonego na kawałki
  • 1 ząbek czosnku
  • ½ łyżeczki tymianku, suszonego
  • 1000 g wody
  • 1 łyżeczki soli
  • 10 g oliwy z oliwek
  • 80 g makaronu, suchego z roślin strączkowych, np. z ciecierzycy
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 szczypta chili, mielonego (opcjonalnie)
  • ½ łyżki orzechów włoskich, łuskanych posiekanych

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 1266.8 mg
Białko 22.3 g
Kalorie 2383.6 kJ / 569.7 kcal
Tłuszcz 14.8 g
Błonnik 4.6 g
Tłuszcz nasycony 8.2 g
Węglowodany 87.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...