Salada grega de feijão-verde

5.0 3 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
3 doses

Składniki

Vinagreta
  • salsa só as folhas
    3 g
  • dente de alho pequeno
    1
  • sal
    ¼ c. chá de
  • pimenta
    1 pitada de
  • azeite
    50 g
  • vinagre de vinho branco
    15 g
  • mostarda de Dijon
    ½ c. chá de
  • orégãos
    ½ c. chá de
Salada
  • tomate seco, em óleo escorrido, cortado em tiras
    40 g
  • azeitonas
    40 g
  • melancia cortada em cubos pequenos
    130 g
  • água
    500 g
  • feijão-verde redondo cortado em pedaços (3-5 cm aprox.)
    300 g
    300 g feijão-verde, cortado longitudinalmente em tiras finas
  • Azeite q.b. p/ fritar
  • queijo halloumi cortado em 4-6 fatias
    125 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 dose

Sód 730.5 mg
Białko 10.1 g
Kalorie 1484.8 kJ / 354.9 kcal
Tłuszcz 27.5 g
Błonnik 5.1 g
Tłuszcz nasycony 8.9 g
Węglowodany 20.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...