Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g cevada perolada
- 80 g noz
- 800 g água, mais q.b. p/ demolhar
- ½ c. chá de caldo de legumes caseiro
- 400 g peito de frango (2 unid. aprox.)
- 1 ½ c. chá de sal
- Pimenta q.b.
- 30 g mostarda
- 360 g iogurte natural
- 15 g azeite
- 400 g beterraba cortada em pedaços
- 300 g maçã Royal Gala s/ caroço cortada em pedaços
- 80 g agrião
- 250 g tomate-cereja cortado em metades
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1375 kJ / 329 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salada de quinoa com feijão-preto
20min
Salada de bulgur, rúcula e pêssego
30min
Salada de quinoa e feijão com molho de curcuma
30min
Salada de quinoa e favas
20min
Salada de inverno
35min
Salada de quinoa com tofu
55min
Caril de legumes com bulgur
55min
Salada de arroz integral com couve-flor assada
1h
Salada quente de bulgur com abóbora
50min
Tabule com bulgur
30min
Húmus de beterraba
5min
Salada fresca de arroz integral
1h