Czerwony ryż Tex-Mex

Czerwony ryż Tex-Mex

4.2 49 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji

Składniki

  • 150 g cebuli przekrojonej na pół
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 ½ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
  • 2 łyżeczki mieszanki przypraw do tacos i fajitas (opcjonalnie)
  • 15 g oliwy z oliwek
  • 300 g ryżu białego, długoziarnistego
  • 850 g wody
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszona
  • 75 g koncentratu pomidorowego
  • kolendra, świeża (opcjonalnie) tylko liście, do dekoracji
    natka pietruszki, świeża, tylko liście, do dekoracji
  • limonka pokrojona w ósemki, do skropienia

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 425 mg
Białko 4 g
Kalorie 881.1 kJ / 210.6 kcal
Tłuszcz 2.9 g
Błonnik 1.3 g
Tłuszcz nasycony 0.4 g
Węglowodany 41.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...