Urządzenia i Akcesoria
Świąteczny łosoś
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
1 filet z łososia, świeży ze skórą (600-800 g)
-
50 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
100 g wody
-
100 g sosu sojowego
-
1 łyżeczka przyprawy korzennej do piernika1 łyżeczka korzennej przyprawy do piernika, wykonanej w TM
-
10 g skrobi kukurydzianej10 g skrobi ziemniaczanej
-
1 cytryna
-
1 granat tylko pestki
-
natka pietruszki, świeża, tylko liście do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
2903.6 mg
Białko
44.1 g
Kalorie
2093.5 kJ /
500.4 kcal
Tłuszcz
23.9 g
Błonnik
3.5 g
Tłuszcz nasycony
4.3 g
Węglowodany
30.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Łosoś w galarecie
3 godz. 50 min
Marokańska jagnięcina z cytrynowym kuskusem
4 godz.
Carpaccio z gruszki z serem pleśniowym i orzechami (TM6, TM7)
15 min
Kanapki z tatarem z łososia i kremem z awokado
20 min
Whisky Sour (moktajl)
50 min
Pieczona ryba po włosku z dipem z papryki i sałatką z kopru włoskiego
1 godz. 30 min
Świąteczny łosoś w cieście francuskim z sosem berneńskim
1 godz. 25 min
Łosoś z kapustą w cieście francuskim
1 godz.
Pieczony łosoś w pesto z grzybowym orzotto
50 min
Karp w migdałowej panierce
1 godz. 40 min
Łosoś w pomarańczach z brokułowym kuskusem
45 min
Łosoś à la Wellington
1 godz. 20 min