Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 filet z łososia, świeży, ze skórą (600-800 g)
- 50 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
10
g skrobi ziemniaczanej
lub 10 g skrobi kukurydzianej - 1 łyżeczka korzennej przyprawy do piernika
- 100 g wody
- 100 g sosu sojowego
- 1 cytryna
- 1 granat, tylko pestki
- natka pietruszki, świeża, tylko liście, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2093.5 kJ / 500.4 kcal
- Białko
- 44.1 g
- Węglowodany
- 30.5 g
- Tłuszcz
- 23.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.3 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 2903.6 mg
Alternatywne przepisy
Płynące ciasto czekoladowe (lava cake)
40 min
Pieczona kaczka z purée ziemniaczano-kalafiorowym i śliwkami
3h
Tarta z gruszkami i serem brie
1 godz. 25 min
Roladki z białej kiełbasy faszerowane pieczarkami i serem
1 Std. 10 Min
Kurczak po peruwiańsku z zielonym sosem i sałatką z awokado
10u. 30min
Glazurowana szynka
54h
Udka kurczaka pieczone na kapuście
1 Std. 10 Min
Pieczony rostbef z purée z suszonymi pomidorami i sosem z czerwonego wina
14h 30min
Pieczeń mielona z jajkiem zawinięta w boczek
2 godz. 15 min
Jajka faszerowane à la caprese
35min
Pieczony łosoś w pesto z grzybowym orzotto
50 min.
Paczuszka z łososiem i porem z ziemniakami
1hod.