
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 filet z łososia, świeży ze skórą (600-800 g)
- 50 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
10
g skrobi ziemniaczanej
lub 10 g skrobi kukurydzianej - 1 łyżeczka korzennej przyprawy do piernika
- 100 g wody
- 100 g sosu sojowego
- 1 cytryna
- 1 granat tylko pestki
- natka pietruszki, świeża, tylko liście do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 500.4 kcal / 2093.5 kJ
- Białko
- 44.1 g
- Tłuszcz
- 23.9 g
- Węglowodany
- 30.5 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.3 g
- Sód
- 2903.6 mg
Alternatywne przepisy
Udka kurczaka w kremowym sosie ze szpinakiem
1 godz. 10 min
Łosoś w pomarańczach z brokułowym kuskusem
45 min
Kurczak w cytrynowym sosie z tagliatelle z cukinii (TM6)
30 min
Pieczony łosoś ze spiralizowaną cukinią (TM5)
30 min
Indyk à la Wellington z sosem grzybowym
1 godz. 40 min
Kurczak pieczony z warzywami
1 godz. 20 min
Bezalkoholowy świąteczny poncz
10 min
Świąteczna przystawka w kształcie choinki
1 godz.
Pieczony łosoś w pesto z grzybowym orzotto
50 min
Zupa grzybowa z dorszem
45 min
Karp w migdałowej panierce
1 godz. 40 min
Świąteczny łosoś w cieście francuskim z sosem berneńskim
1 godz. 25 min