Urządzenia i Akcesoria
Świąteczny łosoś
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
1 filet z łososia, świeży ze skórą (600-800 g)
-
50 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
100 g wody
-
100 g sosu sojowego
-
1 łyżeczka przyprawy korzennej do piernika1 łyżeczka korzennej przyprawy do piernika, wykonanej w TM
-
10 g skrobi kukurydzianej10 g skrobi ziemniaczanej
-
1 cytryna
-
1 granat tylko pestki
-
natka pietruszki, świeża, tylko liście do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
2903.6 mg
Białko
44.1 g
Kalorie
2093.5 kJ /
500.4 kcal
Tłuszcz
23.9 g
Błonnik
3.5 g
Tłuszcz nasycony
4.3 g
Węglowodany
30.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Indyk pieczony z cytrynowym farszem
5 godz. 30 min
Indyk w glazurze pomarańczowej
29 godz. 45 min
Grillowane skrzydełka w marynacie cytrynowo-pieprzowej
1 godz. 50 min
Pieczony rostbef z purée z suszonymi pomidorami i sosem z czerwonego wina
14 godz. 30 min
Polędwiczki wieprzowe z sosem cebulowo-winnym i pieczonymi batatami (TM6, TM7)
1 godz. 40 min
Łosoś w galarecie
3 godz. 50 min
Karp w migdałowej panierce
1 godz. 40 min
Pieczony kurczak w winie (Coq au vin)
2 godz.
Ryba w sosie słodko-kwaśnym z ryżem
1 godz. 5 min
Skrzydełka w przyprawie pięciu smaków
45 min
Łosoś ze szparagami i pietruszkowym purée
40 min
Bezalkoholowy świąteczny poncz
10 min