Osłona noża miksującego jest potrzebna.

Aby przygotować ten przepis, potrzebna jest osłona noża miksującego. Dowiedz się więcej

Zupa z ciecierzycy z klopsikami (z osłoną noża miksującego)
TM6 TM5

Zupa z ciecierzycy z klopsikami (z osłoną noża miksującego)

4.6 (196 ocen)

Składniki

  • 50 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
    lub 50 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 gałązki oregano, świeżego, tylko liście
    lub ½ łyżeczki oregano, suszonego
  • 300 g filetów z piersi indyka, bez skóry i kości, pokrojonych na 3 cm kawałki, częściowo zamrożonych (30-60 min) w jednej warstwie
  • 1 jajko
  • 40 g koncentratu pomidorowego
  • 20 g bułki tartej
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 ½ łyżeczki pieprzu białego, mielonego
  • 100 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 50 g oliwy z oliwek
  • 450 g białej ciecierzycy, z puszki, odsączonej z zalewy
  • 800 g wody
  • 1 łyżka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
    lub 2 kostki bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszone
  • 1 łyżeczka suszonych płatków chili
  • 40 - 50 g jarmużu, tylko liście, pokrojonego na 5 cm kawałki, bez twardych części
    lub 40 - 50 g liści szpinaku baby, świeżych
  • cytryna, ekologiczna, pokrojona w plastry, do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2155.8 kJ / 515.3 kcal
Białko
32.8 g
Węglowodany
40 g
Tłuszcz
25.8 g
Tłuszcz nasycony
6 g
Błonnik
9.8 g
Sód
1.2 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy