Urządzenia i Akcesoria
Spaghetti z marchewki z pulpetami z indyka (TM5)
Składniki
-
5 g oleju plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
180 g marchewki Ø 4-5 cm, z odciętymi końcówkami, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
-
40 g cebuli przekrojonej na pół
-
½ ząbka czosnku
-
150 g mięsa z indyka, mielonego podzielonego na kawałki
-
½ jajka roztrzepanego
-
10 g bułki tartej
-
¼ łyżeczki oregano, suszonego
-
¼ łyżeczki bazylii, suszonej
-
¼ łyżeczki soli plus 1 szczypta
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
500 g wody plus dodatkowa ilość do zwilżenia
-
1 łyżka pesto z bazylii, (patrz wskazówka)1 łyżka czerwonego pesto (patrz wskazówka)
-
natka pietruszki, świeża, tylko liście posiekana, do posypania
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Łosoś na parze z ziemniakami, cukinią i papryką
45 min
Spaghetti z marchewki z pulpetami z indyka (TM7, TM6)
40 min
Burgery z indyka z plackami ze spiralizowanych batatów (TM5)
1 godz.
Łosoś z ryżem i zielonymi warzywami (sous-vide, z osłoną noża miksującego)
2 godz. 40 min
Kurczak w cytrynowym sosie z tagliatelle z cukinii (TM6, TM7)
30 min
Dorsz z ragout z nektarynek i pomidorów
25 min
Zupa krem z żółtych warzyw, kurczak z ziemniakami na Varomie i czekoladowe fondanty
1 godz. 20 min
Dorady i ziemniaki gotowane na parze
35 min
Zapiekanka z dorszem i plastrami warzyw (TM7, TM6)
1 godz.
Kotlety z morszczuka i kaszy gryczanej z sosem czosnkowo-serowym
1 godz. 40 min
Pieczona ryba w kurkumie z salsą pomidorową
30 min
Papryki faszerowane szpinakiem z sosem miętowym
55 min