Urządzenia i Akcesoria
Spaghetti z marchewki z pulpetami z indyka (TM5)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
1 porcja
Składniki
-
5 g oleju plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
180 g marchewki Ø 4-5 cm, z odciętymi końcówkami, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
-
40 g cebuli przekrojonej na pół
-
½ ząbka czosnku
-
150 g mięsa z indyka, mielonego podzielonego na kawałki
-
½ jajka roztrzepanego
-
10 g bułki tartej
-
¼ łyżeczki oregano, suszonego
-
¼ łyżeczki bazylii, suszonej
-
¼ łyżeczki soli plus 1 szczypta
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
500 g wody plus dodatkowa ilość do zwilżenia
-
1 łyżka pesto z bazylii, (patrz wskazówka)1 łyżka czerwonego pesto (patrz wskazówka)
-
natka pietruszki, świeża, tylko liście posiekana, do posypania
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1185.4 mg
Białko
37.3 g
Kalorie
2112.7 kJ /
504.9 kcal
Tłuszcz
26.8 g
Błonnik
6.9 g
Tłuszcz nasycony
5.5 g
Węglowodany
30.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Dorady i ziemniaki gotowane na parze
35 min
Łosoś z brokułami i sosem muszardowo-miodowym
40 min
Łosoś w cytrynowo-miodowej marynacie z imbirem
2 godz. 20 min
Dorsz z ragout z nektarynek i pomidorów
25 min
Omlet z ziołami na parze
20 min
Lekkostrawna potrawka z kurczaka, cukinii i marchewki z ryżem
1 godz. 10 min
Spaghetti z marchewki z pulpetami z indyka (TM7, TM6)
40 min
Łosoś na parze z pesto, ryż i fasolka szparagowa (BLW, dla dzieci)
35 min
Mini kotlety po kijowsku (de volaille)
45 min
Zupa warzywna, kurczak w sosie musztardowo-śmietanowym
40 min
Pieczone kieszonki z kurczaka z frytkami
50 min
Zupa brokułowa z prażonymi migdałami
25 min