Spaghetti z marchewki z pulpetami z indyka (TM5)

Spaghetti z marchewki z pulpetami z indyka (TM5)

5.0 13 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
1 porcja

Składniki

  • 5 g oleju plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
  • 180 g marchewki Ø 4-5 cm, z odciętymi końcówkami, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
  • 40 g cebuli przekrojonej na pół
  • ½ ząbka czosnku
  • 150 g mięsa z indyka, mielonego podzielonego na kawałki
  • ½ jajka roztrzepanego
  • 10 g bułki tartej
  • ¼ łyżeczki oregano, suszonego
  • ¼ łyżeczki bazylii, suszonej
  • ¼ łyżeczki soli plus 1 szczypta
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
  • 500 g wody plus dodatkowa ilość do zwilżenia
  • 1 łyżka czerwonego pesto (patrz wskazówka)
    1 łyżka pesto z bazylii, (patrz wskazówka)
  • natka pietruszki, świeża, tylko liście posiekana, do posypania

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 1185.4 mg
Białko 37.3 g
Kalorie 2112.7 kJ / 504.9 kcal
Tłuszcz 26.8 g
Błonnik 6.9 g
Tłuszcz nasycony 5.5 g
Węglowodany 30.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...