
Urządzenia i Akcesoria
Makaron cannelloni ze szpinakiem
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 porcji
Składniki
-
sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki60 g
-
cebuli przekrojonej na pół150 g
-
ząbki czosnku3
-
oleju plus dodatkowa ilość do natłuszczenia20 g
-
przecieru pomidorowego, typu passata650 - 700 g
-
wody125 g
-
cukru1 łyżeczka
-
soli1 ¼ łyżeczki
-
oregano, suszonego1 łyżeczka
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
chili, mielonego1 - 2 szczypty
-
szpinaku mrożonego, rozdrobnionego uprzednio rozmrożonego, odsączonego, podzielonego na kawałki (patrz wskazówka)450 - 500 g
-
sera ricotta podzielonego na kawałki250 g
-
jajko1
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
gałki muszkatołowej, mielonej½ łyżeczki
-
makaronu, suchego, typu cannelloni (250 g)1 opakowanie
-
mozzarelli, tartej100 - 150 g
-
bazylia, świeża tylko liście, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
585 kcal /
2447.7 kJ
Białko
27.2 g
Tłuszcz
22.2 g
Węglowodany
71.2 g
Błonnik
5.8 g
Tłuszcz nasycony
9.9 g
Sód
701.7 mg