Urządzenia i Akcesoria
Makaron cannelloni ze szpinakiem
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 porcji
Składniki
-
60 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki60 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
150 g cebuli przekrojonej na pół
-
3 ząbki czosnku
-
20 g oleju plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
650 - 700 g przecieru pomidorowego, typu passata
-
125 g wody
-
1 łyżeczka cukru
-
1 ¼ łyżeczki soli
-
1 łyżeczka oregano, suszonego
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
1 - 2 szczypty chili, mielonego
-
450 - 500 g szpinaku mrożonego, rozdrobnionego uprzednio rozmrożonego, odsączonego, podzielonego na kawałki (patrz wskazówka)
-
250 g serka kremowego, podzielonego na kawałki250 g sera ricotta podzielonego na kawałki
-
1 jajko
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
-
1 opakowanie makaronu, suchego, typu cannelloni (250 g)
-
100 - 150 g mozzarelli, tartej
-
bazylia, świeża tylko liście, do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
701.7 mg
Białko
27.2 g
Kalorie
2447.7 kJ /
585 kcal
Tłuszcz
22.2 g
Błonnik
5.8 g
Tłuszcz nasycony
9.9 g
Węglowodany
71.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Tatar z marchewki; Naleśniki ze szpinakiem w sosie pomidorowym
1 godz. 30 min
Gnocchi z sosem warzywnym; Serniczki z musem porzeczkowym
45 min
Tagliatelle ze szparagami i pesto bazyliowym; Tiramisu truskawkowe w szklankach
1 godz. 25 min
Rolada z mięsa mielonego ze szpinakiem i ziemniakami; Tarta z kremem i owocami jagodowymi
1 godz. 20 min
Tacos z krojonymi warzywami i fasolą (TM5)
40 min
Lasagne ze szpinakiem, mozzarellą i ricottą
1 godz. 30 min
Makaron cannelloni nadziewany sosem bolońskim
1 godz. 20 min
Lasagne dyniowa
1 godz. 45 min
Wegetariańska moussaka (musaka)
1 godz. 5 min
Lasagne z warzywami
1 godz. 25 min
Lasagne bolońska
1 godz. 45 min
Naleśniki z warzywami zapiekane pod sosem beszamelowym
1 godz. 45 min