Makaron cannelloni ze szpinakiem

Makaron cannelloni ze szpinakiem

4.6 86 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 porcji

Składniki

  • sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    60 g
    60 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • cebuli przekrojonej na pół
    150 g
  • ząbki czosnku
    3
  • oleju plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
    20 g
  • przecieru pomidorowego, typu passata
    650 - 700 g
  • wody
    125 g
  • cukru
    1 łyżeczka
  • soli
    1 ¼ łyżeczki
  • oregano, suszonego
    1 łyżeczka
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • chili, mielonego
    1 - 2 szczypty
  • szpinaku mrożonego, rozdrobnionego uprzednio rozmrożonego, odsączonego, podzielonego na kawałki (patrz wskazówka)
    450 - 500 g
  • sera ricotta podzielonego na kawałki
    250 g
    250 g serka kremowego, podzielonego na kawałki
  • jajko
    1
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • gałki muszkatołowej, mielonej
    ½ łyżeczki
  • makaronu, suchego, typu cannelloni (250 g)
    1 opakowanie
  • mozzarelli, tartej
    100 - 150 g
  • bazylia, świeża tylko liście, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 585 kcal / 2447.7 kJ
Białko 27.2 g
Tłuszcz 22.2 g
Węglowodany 71.2 g
Błonnik 5.8 g
Tłuszcz nasycony 9.9 g
Sód 701.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...