Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
- ¼ łyżeczki kardamonu, mielonego
- ¼ łyżeczki goździków, mielonych
- 1 szczypta cukru
- 2 - 3 szczypty soli
- 1 ząbek czosnku
- 35 - 40 g kolendry, świeżej
- 10 - 15 g natki pietruszki, świeżej
- 25 g papryczek chili, świeżych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
- 25 - 30 g oliwy z oliwek
- 25 - 30 g wody mineralnej, niegazowanej
- Wartości odżywcze
- na 1 słoik
- Kalorie
- 1363 kJ / 326 kcal
- Białko
- 3.1 g
- Węglowodany
- 14.3 g
- Tłuszcz
- 30.3 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta karczochowa
5min
Terrina z ziołową polentą
1h 50min
Seitan z sosem pomarańczowym
2h
Hummus z buraka
1h
Musztarda z suszonymi figami
8h
Pasta z pieczonej marchewki z kuminem
1h
Pasta z topinamburu
35min
Pasta Taramosalata
15min
Pasta z pieczonej papryki i orzechów włoskich (Muhammara)
1h 40min
Anchoiada
10 min
Pasta wegetariańska
10 min
Pasta z czerwonej fasoli z czarnuszką
5min