
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 ząbek czosnku
- 125 g filetów z anchois, w oleju odsączonych z zalewy
- 15 g czarnych oliwek, bez pestek
- 100 g oliwy z oliwek
- 70 g oleju z pestek winogron
- 60 g wody
- 40 g czerwonego octu winnego
- Wartości odżywcze
- na 1 słoik
- Kalorie
- 897.3 kcal / 3754.4 kJ
- Białko
- 18.2 g
- Tłuszcz
- 91.4 g
- Węglowodany
- 1.1 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.8 g
- Sód
- 2351.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zupa bouillabaisse z sosem rouille
1 godz. 10 min
Sos salvitxada
1 godz. 25 min
Koncentrat bulionu azjatyckiego
1 godz. 25 min
Granola wytrawna
1 godz. 35 min
Pikantne aïoli
15 min
Dip z karczochów i tofu
5 min
Pasta Taramosalata
15 min
Chowder z ryb słodkowodnych
1 godz. 30 min
Dressing z kozim serem
10 min
Bob czorba
13 godz. 15 min
Pierożki shaomai
2 godz.
Sos puttanesca
45 min