Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mexican slaw
- 300 g red cabbage, core removed, cut into wedges to fit feeder tube
- ½ fennel bulb, cut into quarters to fit feeder tube
- 1 green apple unpeeled, cored and cut into wedges to fit feeder tube
Jalapeño dressing
- 40 g pickled jalapeño chillies
- 2 spring onions/green onions, trimmed and cut into pieces
- 120 g sour cream
- 5 drops Tabasco® sauce
- ¼ tsp sweet smoked paprika
- ¼ tsp sea salt
- fresh chives, chopped, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 482.6 kJ / 115.4 kcal
- Białko
- 2.2 g
- Węglowodany
- 14.3 g
- Tłuszcz
- 6.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.5 g
- Błonnik
- 3.7 g
- Sód
- 326.9 mg
Alternatywne przepisy
Rice paper rolls (Thermomix® Cutter, TM6)
1h
Aperol® and lemon sour with aquafaba foam
10min
Nourish bowl (Diabetes, Thermomix® Cutter)
55 min
The best egg salad open sandwich (Diabetes, TM6)
20 min
Quick grated pickle (Thermomix® Cutter)
5min
Crunchy broccoli salad with speck (TM6)
10min
Sweet potato and wakame patties (Jude Blereau)
1h
Quick sliced pickle (Thermomix® Cutter)
5min
Crunchy salad with green goddess dressing (Diabetes)
20 min
Ribollita
50 min
Vegetable bake (Thermomix® Cutter)
55 min
Caramel and macadamia cheesecake (Brett McGregor)
7u. 10min