Wersje kompatybilne
Yellow Curry with Mushroom and cauliflower (Dandelion restaurant)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 stalks fresh lemongrass
- 40 g fresh turmeric, peeled
- 50 g fresh galangal, peeled
- 10 makrut lime leaves
- 50 g vegetable oil
- 10 g Korean chilli paste (gochujang)
- ¾ tsp ground turmeric
- 6 fresh king oyster mushrooms, cut in halves lengthways
- ½ cauliflower, broken into florets
- 2 tbsp water
- 3 tbsp ghee
- 300 g coconut water
- 500 g coconut cream
- 20 g palm sugar
- 1 tsp fish sauce, vegan
- 1 pinch xanthan gum
- 20 g freshly squeezed lime juice
- fresh coriander, leaves only, to garnish
- fresh mint, leaves only, to garnish
- green mango, grated to garnish
- red chilli oil, to garnish
- 1 fresh lime, cut into wedges, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2600.9 kJ / 621.6 kcal
- Białko
- 10.6 g
- Węglowodany
- 41.1 g
- Tłuszcz
- 48.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 31.4 g
- Błonnik
- 8.4 g
- Sód
- 378.4 mg
Alternatywne przepisy
Cheesy polenta with vegetable ragù
1 Std. 20 Min
Spinach and paneer curry (Diabetes)
50 min
Mushroom freekeh risotto with spring onion oil
1 godz. 10 min
Crispy Korean tofu
1 Std. 20 Min
Spiced paneer parcels
50 min
Steamed snapper with Sicilian caponata
1h 40min
Super Green Pasta (Darren Robertson)
30min
Sichuan zucchini and eggplant
1u. 15min
One whole cauliflower
45 min
Eggplant and ricotta involtini
1 Std. 20 Min
Agedashi tofu
30min
Ginger salmon udon with spiced cashews
35 min