Wersje kompatybilne
Yellow Curry with Mushroom (Dandelion restaurant)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 stalks fresh lemongrass
- 80 g fresh turmeric, peeled
- 100 g fresh galangal, peeled
- 20 makrut lime leaves
- 100 g vegetable oil
- 20 g Korean chilli paste (gochujang)
- 1 ½ tsp ground turmeric
- 500 g fresh mixed mushrooms (king oyster, enoki, lion’s mane)
- 600 g coconut water
- 1000 g coconut cream
- 40 g palm sugar
- 2 tsp fish sauce
- 2 pinches xanthan gum (see Tips)
- fresh coriander, leaves only, to serve
- fresh mint, leaves only, to serve
- red chilli oil, to serve
- 1 fresh lime, cut into wedges, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2122.9 kJ / 507.4 kcal
- Białko
- 9.7 g
- Węglowodany
- 35.2 g
- Tłuszcz
- 38.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 25.9 g
- Błonnik
- 5.8 g
- Sód
- 344.3 mg
Alternatywne przepisy
Creamy miso mushroom udon
45 min
Portuguese green eggs
50 min
Fakes moutzentra (lentils with rice) (TM6)
50 min
Sautéd vegetables with broccoli sauce (Thermomix® Cutter)
30 min
Pumpkin and tempeh bobotie
1h 5min
Ancho chilli bean bowl
1h
Rainbow cabbage rolls with mushroom sauce
2h 40min
Prawn okonomiyaki (Diabetes)
55 min
Spinach and paneer curry (Diabetes)
50 min
Colcannon
40 min
Black bean tomato soup with coriander lime cream
45 min
Chilli con tempeh
20 min