![Fennel, celery and green apple salad (Thermomix® Cutter, TM6) Fennel, celery and green apple salad (Thermomix® Cutter, TM6)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/203d6ee2-3bed-413e-9b9b-9c153d4a65af/Derivates/2fb42acd-836c-484b-a206-2c6844b2d421.jpg)
Wersje kompatybilne
Fennel, celery and green apple salad (Thermomix® Cutter, TM6)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salad
- 150 g fennel bulb, cut in pieces (4 x 4 x 7 cm)
- 150 g celery stalk
- 150 g green apple, unpeeled, cut in quarters and cored (see Tips)
Dressing
- 20 g fresh dill (see Tips)
- 80 g vegetable oil
- 15 g Dijon mustard
- 50 g yoghurt
- 15 g red wine vinegar
- sea salt, to season
- ground black pepper, to season
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 935.2 kJ / 223.5 kcal
- Białko
- 1.6 g
- Węglowodany
- 10.1 g
- Tłuszcz
- 20.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.2 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Sód
- 100.4 mg
Alternatywne przepisy
Rösti Bern style (Thermomix® Cutter, TM6)
40 min
Traditional French vanilla canelé
49h 5min
Cucumber Salad with Dill and Sour Cream Dressing (TM6)
10 Min
Smoky bean and tomato bowl (Diabetes, TM6)
30 min
Coleslaw (Thermomix® Cutter TM6)
10 Min
Thai cucumber salad (Thermomix® Cutter)
15 min
Hasselback beetroot salad with macadamia cream
1 godz.
Potato bake (Thermomix® Cutter, TM6)
1 Std. 10 Min
Kangaroo Bolognaise (Mark Olive)
2h 30min
Pickled cabbage salad (Thermomix® Cutter, TM6)
10 Min
Thai cucumber salad (Thermomix® Cutter, TM6)
15 min
Vegetable bake (Thermomix® Cutter)
55 min