Wersje kompatybilne
Ricotta gnudi with basil oil (Russell Blaikie)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g fresh ricotta cheese
Basil oil
- 70 g fresh basil, leaves only
- boiling water, to blanch
- ice cold water
- 125 g grapeseed oil
Gnudi
- 50 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
- 1 pinch nutmeg
- 1 pinch sea salt, to season
- 1 pinch ground black pepper, to season
- 500 g plain flour
- 1000 g water
- 2 tsp extra virgin olive oil, plus extra to grease
- 2 tbsp unsalted butter
Serving
- 300 g cherry tomatoes, mixed, cut into halves
- sea salt, to season
- ground black pepper, to season
- fresh basil, leaves only, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4334.1 kJ / 1031.9 kcal
- Białko
- 28.3 g
- Węglowodany
- 78.6 g
- Tłuszcz
- 66.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 24.3 g
- Błonnik
- 4.4 g
- Sód
- 426.7 mg
Alternatywne przepisy
Chunky Guacamole
10min
Pan-fried Brussels sprouts with tonnato sauce
25min
Salsa verde
5 min
Caesar salad dressing
10min
Turkey buffe and herby quinoa stuffing (MEATER+®)
6 godz. 20 min
Beetroot and tequila cured salmon
24 godz. 20 min
Pickled vegetables
745 Std.
Pickled zucchini (Thermomix® Cutter)
Brak ocen
Caramelised leek and feta tart
2 godz. 25 min
Crunchy salad with green Goddess dressing (Diabetes, Thermomix cutter)
20min
Baked artichoke dip
35min
Cherry tomato and red onion focaccia (Nico Moretti)
2h 20min