![Ricotta gnudi with basil oil (Russell Blaikie) Ricotta gnudi with basil oil (Russell Blaikie)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/ffd1f327-2dbd-4dba-94eb-bcdc492128e3/Derivates/d980071e-14b8-4e2f-bd18-43d341eaa786.jpg)
Wersje kompatybilne
Ricotta gnudi with basil oil (Russell Blaikie)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g fresh ricotta cheese
Basil oil
- 70 g fresh basil, leaves only
- boiling water, to blanch
- ice cold water
- 125 g grapeseed oil
Gnudi
- 50 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
- 1 pinch nutmeg
- 1 pinch sea salt, to season
- 1 pinch ground black pepper, to season
- 500 g plain flour
- 1000 g water
- 2 tsp extra virgin olive oil, plus extra to grease
- 2 tbsp unsalted butter
Serving
- 300 g cherry tomatoes, mixed, cut into halves
- sea salt, to season
- ground black pepper, to season
- fresh basil, leaves only, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4334.1 kJ / 1031.9 kcal
- Białko
- 28.3 g
- Węglowodany
- 78.6 g
- Tłuszcz
- 66.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 24.3 g
- Błonnik
- 4.4 g
- Sód
- 426.7 mg
Alternatywne przepisy
Salmon, quinoa, feta and mixed vegetable salad
50 Min
Brutti ma buoni
4 Std. 40 Min
Gin-cured ocean trout salad
30h 20min
Gorgonzola cheesecakes with pear jam
45min
Prawn and trout terrine with horseradish cream
3 Std. 25 Min
Spinach salad with crunchy quinoa and green goddess dressing
2 godz. 50 min
Gin and lime pie
3 Std. 10 Min
Spiced poached pears with vanilla cheesecake and gingernut crumb
5 Std. 30 Min
Chilli mussels with risoni
35min
Salmon niçoise salad
35min
Traditional crème brûlée
25 Std.
John Dory with cauliflower couscous and corn purée (Mark Southon)
35min