Wersje kompatybilne
Share plate with hummus, spiced cauliflower and shredded lamb (Diabetes)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g dried chickpeas
- 1 tsp bicarbonate of soda
- water, to soak
Spiced roast cauliflower
- 1 tsp cumin seeds
- 1 tsp coriander seeds
- ½ tsp fennel seeds
- ¾ tsp paprika
- ½ tsp chilli powder, to taste
- ground black pepper, to taste
- 750 g cauliflower, cut into florets
- 1 tbsp extra virgin olive oil, to taste
Zhoug
- 1 tsp caraway seeds
- 2 tsp cardamom pod, seeds only
- 1 tsp black peppercorns
- 3 garlic cloves
- 6 fresh green chillies, deseeded
- 40 g fresh coriander, leaves and stems only, stems chopped into thirds
- 10 g fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 30 g freshly squeezed lemon juice
- 40 g extra virgin olive oil
Hummus and shredded lamb
- 1200 g boiling water
- 500 g boneless lamb shoulder, cut into 3 cm pieces
- 140 g freshly squeezed lemon juice
- 1 tbsp white wine
- 1 tsp onion powder
- ½ tsp ground black pepper
- 1 tsp dried oregano
- 1 tsp sumac
- 100 g tahini
- 1 garlic clove, to taste
- 80 g ice cubes
Whipped feta
- 75 g feta cheese
- 100 g ricotta
- 2 tsp extra virgin olive oil
Assembly
- ½ tsp ground cumin
- ½ tsp sweet paprika
- 2 tbsp extra virgin olive oil, to drizzle
- 6 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 40 g toasted pine nuts
- 30 g pomegranate arils, to garnish
- flatbread, wholemeal, toasted, to serve (see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1508 kJ / 361 kcal
- Białko
- 16.1 g
- Węglowodany
- 31.1 g
- Tłuszcz
- 12.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.4 g
- Błonnik
- 7.9 g
- Sód
- 434 mg
Alternatywne przepisy
Quick chicken tikka masala
35min
Herby potato salad with crisp topping
50min
Fish "tacos" with coleslaw (Noni Jenkins)
25min
Middle Eastern open chicken pie (Diabetes, TM6)
1h 30min
Coleslaw (Thermomix® Cutter TM6)
10min
Sous vide steak with bean puree and chimichurri (Diabetes, TM6)
2h 10min
Makrut lime fish curry with quinoa (Diabetes)
1h 35min
Shredded chicken noodle salad with green miso (Diabetes)
35min
Cauliflower falafel with pickled cabbage and tzatziki (Darren Robertson)
24 Std. 55 Min
Fish cakes with beurre blanc sauce
1h
Ras el hanout
10min
Tuna nicoise salad (gut health)
1h 15min