Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g wody, plus dodatkowa ilość do rozpuszczenia agaru
- 200 g różyczek brokułu
- 500 g liści szpinaku, świeżych
- 2 płaskie łyżki agaru
- 80 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 100 g sera feta, pokrojonego na kawałki
- 100 g sera koziego, pokrojonego na kawałki
- 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 587 kJ / 140 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 5.4 g
- Tłuszcz
- 9.2 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kokosowy pilaw z orzechami nerkowca
1h
Sałatka z fenkułu i kaszy bulgur z cytrusowym dressingiem
35min
Surowy krem z cukinii i orzechów nerkowca (dieta raw)
50min
Makaron gryczany soba z warzywami i tofu
50min
Pilaw z bakaliami
50min
Terrina z ziołową polentą
1h 50min
Topinambur po prowansalsku
50min
Surowa „ricotta” z orzechów macadamia (dieta raw)
24h 15min
Pasta z topinamburu
35min
Kokosowy chłodnik z awokado
15min
Dip z karczochów i tofu
5min
Parfait z pestek dyni
6u. 25min