Terrina z ziołową polentą

Terrina z ziołową polentą

3.7 6 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
12 porcji

Składniki

Terrina
  • 30 g sera parmezan pokrojonego na kawałki
  • 150 g pora w całości, tylko biała część
  • 500 g wody
  • 100 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych z zalewy
  • 5 g liści mięty, świeżych
  • 120 g sera feta pokrojonego na kawałki
  • 150 g twarogu półtłustego, pokrojonego na kawałki
  • ½ łyżeczki soli
  • 2 - 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 150 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 2 czubate łyżeczki agaru
Ziołowa polenta
  • 500 g wody
  • 1 łyżeczka soli
  • 2 - 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 5 - 10 g bazylii, suszonej
  • 25 g masła
  • 150 g mąki kukurydzianej
  • oliwa z oliwek do natłuszczenia formy

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 183 kcal / 765.8 kJ
Białko 6.6 g
Tłuszcz 10.6 g
Węglowodany 17.3 g
Błonnik 2.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...