Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Terrina
- 30 g sera parmezan, pokrojonego na kawałki
- 150 g pora, w całości, tylko biała część
- 500 g wody
- 100 g suszonych pomidorów, w oleju, odsączonych z zalewy
- 5 g liści mięty, świeżych
- 120 g sera feta, pokrojonego na kawałki
- 150 g twarogu, półtłustego, pokrojonego na kawałki
- ½ łyżeczki soli
- 2 - 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 150 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 2 czubate łyżeczki agaru
Ziołowa polenta
- 500 g wody
- 1 łyżeczka soli
- 2 - 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 5 - 10 g bazylii, suszonej
- 25 g masła
- 150 g mąki kukurydzianej
- oliwa z oliwek, do natłuszczenia formy
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 765.8 kJ / 183 kcal
- Białko
- 6.6 g
- Węglowodany
- 17.3 g
- Tłuszcz
- 10.6 g
- Błonnik
- 2.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kokosowy pilaw z orzechami nerkowca
1h
Pilaw z bakaliami
50min
Zielona terrina z kozim serem
4h 40min
Gołąbki z liści winogron z kaszą jaglaną
1h 30 min
Cebulowe serniczki z ricotty z Varomy
1h
Dressing z kozim serem
10 min
Lasagne z topinamburem
1h 20 min
Kokosowy chłodnik z awokado
15min
Seitan z sosem pomarańczowym
2 godz.
Warzywna zapiekanka z ciastem filo
1h 20 min
Hiszpańskie krokieciki ziemniaczane
3h
Crumble po indyjsku
1h 20 min