
Urządzenia i Akcesoria
Terrina z ziołową polentą
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
12 porcji
Składniki
Terrina
-
30 g sera parmezan pokrojonego na kawałki
-
150 g pora w całości, tylko biała część
-
500 g wody
-
100 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych z zalewy
-
5 g liści mięty, świeżych
-
120 g sera feta pokrojonego na kawałki
-
150 g twarogu półtłustego, pokrojonego na kawałki
-
½ łyżeczki soli
-
2 - 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
150 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
2 czubate łyżeczki agaru
Ziołowa polenta
-
500 g wody
-
1 łyżeczka soli
-
2 - 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
5 - 10 g bazylii, suszonej
-
25 g masła
-
150 g mąki kukurydzianej
-
oliwa z oliwek do natłuszczenia formy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
183 kcal /
765.8 kJ
Białko
6.6 g
Tłuszcz
10.6 g
Węglowodany
17.3 g
Błonnik
2.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

APETYT NA WEGE
66 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Tarta prowansalska
1 godz. 15 min
Ciasteczka Śródziemnomorskie
1 godz.
Crostini z kremem z bakłażana i mozzarellą
1 godz.
Boliwijski pilaw ryżowy
45 min
Farinata - włoski placek z ciecierzycy
1 godz. 30 min
Warzywna zapiekanka z ciastem filo
1 godz. 20 min
Kotleciki ryżowe
45 min
Ptysie z musem z zielonego groszku
2 godz.
Zielona terrina z kozim serem
4 godz. 40 min
Sałatka z kalafiorem romanesco, gruszką i serem roquefort
25 min
Kawior z bakłażana
50 min
Frittata z groszkiem i pomidorowym chutneyem
1 godz. 25 min