
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Terrina
- 30 g sera parmezan pokrojonego na kawałki
- 150 g pora w całości, tylko biała część
- 500 g wody
- 100 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych z zalewy
- 5 g liści mięty, świeżych
- 120 g sera feta pokrojonego na kawałki
- 150 g twarogu półtłustego, pokrojonego na kawałki
- ½ łyżeczki soli
- 2 - 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 150 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 2 czubate łyżeczki agaru
Ziołowa polenta
- 500 g wody
- 1 łyżeczka soli
- 2 - 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 5 - 10 g bazylii, suszonej
- 25 g masła
- 150 g mąki kukurydzianej
- oliwa z oliwek do natłuszczenia formy
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 183 kcal / 765.8 kJ
- Białko
- 6.6 g
- Tłuszcz
- 10.6 g
- Węglowodany
- 17.3 g
- Błonnik
- 2.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Roladki z bakłażana z pastą orzechową
50 min
Suflet szpinakowo-serowy
40 min
Ziołowa frittata z ricottą
55 min
Pasta z kaszy pęczak i pora
40 min
Pasta zhong
15 min
Pasta z kaszy jęczmiennej z suszonymi pomidorami
1 godz.
Guacamole z gruszką i orzechami nerkowca
10 min
Pasta z topinamburu
35 min
Makaron gryczany soba z warzywami i tofu
50 min
Empanadas z topinamburem i serem cheddar
1 godz. 30 min
Pasztet z bakłażana z pomidorowym coulis
2 godz.
Ciasto kalafiorowe
1 godz. 15 min