Urządzenia i Akcesoria
Terrina z ziołową polentą
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
12 porcji
Składniki
Terrina
-
30 g sera parmezan pokrojonego na kawałki
-
150 g pora w całości, tylko biała część
-
500 g wody
-
100 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych z zalewy
-
5 g liści mięty, świeżych
-
120 g sera feta pokrojonego na kawałki
-
150 g twarogu półtłustego, pokrojonego na kawałki
-
½ łyżeczki soli
-
2 - 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
150 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
2 czubate łyżeczki agaru
Ziołowa polenta
-
500 g wody
-
1 łyżeczka soli
-
2 - 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
5 - 10 g bazylii, suszonej
-
25 g masła
-
150 g mąki kukurydzianej
-
oliwa z oliwek do natłuszczenia formy
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
6.6 g
Kalorie
765.8 kJ /
183 kcal
Tłuszcz
10.6 g
Błonnik
2.6 g
Węglowodany
17.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
APETYT NA WEGE
66 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pasta z kaszy pęczak i pora
40 Min
Tarta szpinakowa z kandyzowaną skórką z cytryny
1 Std. 30 Min
Kremowe gratin z jarmużu
55 Min
Warzywna zapiekanka z ciastem filo
1 Std. 20 Min
Suflety szpinakowo-serowe
40 Min
Ciasteczka Śródziemnomorskie
1 Std.
Bakłażany nadziewane kaszą kuskus
50 Min
Frittata z groszkiem i pomidorowym chutneyem
1 Std. 25 Min
Crostini z kremem z bakłażana i mozzarellą
1 Std.
Chlebek kukurydziany (Sopa Paraguaya)
1 Std.
Crumble po indyjsku
1 Std. 20 Min
Brokuł z ciecierzycą w sosie orzechowym
1 Std.