Urządzenia i Akcesoria
Makaron gryczany soba z warzywami i tofu
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
10 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
5 g kolendry, świeżej
-
15 g białego octu winnego30 g octu ryżowego
-
40 g sosu sojowego
-
40 g syropu z agawy40 g syropu klonowego
-
40 g oleju arachidowego40 g oliwy z oliwek
-
5 g oleju sezamowego, prażonego
-
20 g pasty tahini (patrz wskazówka)
-
1 łyżka białego miso (lub shiro miso)
-
1500 g wody
-
150 g różyczek brokułu
-
250 zielonej fasolki szparagowej, świeżej, lub mrożonej, pokrojonej na 3 cm kawałki250 g żółtej fasolki szparagowej, świeżej lub mrożonej, pokrojonej na 3 cm kawałki
-
2 łyżki ziaren sezamu, białego
-
1 opakowanie tofu, średnio twardego (ok. 200 g)
-
250 g makaronu soba
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
20.7 g
Kalorie
2201.1 kJ /
526.1 kcal
Tłuszcz
22 g
Błonnik
6.8 g
Węglowodany
66.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
APETYT NA WEGE
66 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Seitan z sosem pomarańczowym
2 godz.
Lasagne z topinamburem
1 godz. 20 min
Nasi goreng wegetariański
45 min
Peruwiańskie quinotto
35 min
Wege Tex-Mex z brązowym ryżem
1 godz. 10 min
Curry z tofu i aromatycznym ryżem
1 godz. 30 min
Tabbouleh z komosą ryżową i tuńczykiem
40 min
Boliwijski pilaw ryżowy
45 min
Azjatyckie spring rolls
1 godz. 20 min
Wegetariańskie chop suey
1 godz. 5 min
Kuskus z warzywami
35 min
Makaron po liguryjsku
45 min