Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 g natki pietruszki, tylko liście
- 180 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 3 ząbki czosnku
- 10 g oliwy z oliwek
- 600 g pomidorów, bez skóry, pokrojonych w ćwiartki
- 250 g czerwonej soczewicy, suszonej
- 200 g wody
- ¾ łyżeczki soli
- ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 2 - 3 szczypty papryki ostrej, mielonej
- 300 g bakłażana, pokrojonego w 1 cm plastry
- 300 g cukinii, pokrojonej w 1 cm plastry
- 80 - 100 g sera gruyère, pokrojonego na kawałki
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1113 kJ / 265 kcal
- Białko
- 17.9 g
- Węglowodany
- 36.2 g
- Tłuszcz
- 8.7 g
- Błonnik
- 7.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ragout z marynowanym tofu
1h 40 min
Warzywna zapiekanka z ciastem filo
1h 20 min
Placuszki pomidorowo-ciecierzycowe
40 min
Kremowe gratin z jarmużu
55 Min
Wege Tex-Mex z brązowym ryżem
1h 10 min
Ragout z soczewicą i burakami
2h 10 min
Peruwiańskie quinotto
35 Min
Gratin z czerwoną soczewicą, bakłażanem i cukinią
1h 10 min
Warzywna zapiekanka z kaszą bulgur
1 godz. 35 min
Zapiekanka z soczewicy
1h 20 min
Pilaw z ziarnami i burakiem
30 min
Zapiekanka z kaszy gryczanej
1h 40 min