Urządzenia i Akcesoria
Kolorowa zapiekanka z soczewicą
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porcji
Składniki
-
5 g natki pietruszki tylko liście
-
180 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
3 ząbki czosnku
-
10 g oliwy z oliwek
-
600 g pomidorów bez skóry, pokrojonych w ćwiartki
-
250 g czerwonej soczewicy, suszonej
-
200 g wody
-
¾ łyżeczki soli
-
¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
2 - 3 szczypty papryki ostrej, mielonej
-
300 g bakłażana pokrojonego w 1 cm plastry
-
300 g cukinii pokrojonej w 1 cm plastry
-
80 - 100 g sera gruyère pokrojonego na kawałki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
17.9 g
Kalorie
1113 kJ /
265 kcal
Tłuszcz
8.7 g
Błonnik
7.6 g
Węglowodany
36.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
APETYT NA WEGE
66 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kremowe gratin z jarmużu
55 Min
Wege Tex-Mex z brązowym ryżem
1 Std. 10 Min
Kotleciki ryżowe
45 Min
Crumble po indyjsku
1 Std. 20 Min
Gratin z czerwoną soczewicą, bakłażanem i cukinią
1 Std. 10 Min
Warzywna zapiekanka z kaszą bulgur
1 Std. 35 Min
Zapiekane pomidory faszerowane kaszą gryczaną
1 Std. 10 Min
Peruwiańskie quinotto
35 Min
Curry z bakłażana, szpinaku i soczewicy
25 Min
Marokański kuskus z warzywami
50 Min
Zapiekanka z soczewicy
1 Std. 20 Min
Ragout z soczewicą i burakami
2 Std. 10 Min