Tourte de Noël à la courge, marrons et champignons

Tourte de Noël à la courge, marrons et champignons

4.0 3 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
6 portions

Składniki

  • 300 g de farine de blé
  • 1 c. à soupe de graines de pavot
  • 165 g de beurre
  • 1 c. à café de fleur de sel
  • 600 g d'eau
  • 1 c. à café de curcuma en poudre
  • 1 oignon en morceaux
  • 100 g de canneberges déshydratées
  • 75 g de bacon végétal
  • 150 g de champignons bruns, frais en quartiers
  • 200 g de potimarron en cubes
  • 1 cube de bouillon
  • 2 pincées de sel
  • 2 pincées de poivre moulu
  • 1 pomme Golden en dés
  • 200 g de marrons entiers, épluchés, en conserve

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 496 kcal / 2067 kJ
Białko 13 g
Tłuszcz 26 g
Węglowodany 51 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...