
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 80 g d'eau
- 2 - 3 pincées de sel
- ¼ c. à café de vinaigre de cidre
- 20 g d'huile végétale
- 150 g de farine de blé et un peu pour le plan de travail
- 1 c. à café d'huile végétale
La garniture aux champignons
- 80 g d'échalotes coupées en deux
- 2 gousses d'ail
- 30 g d'huile végétale
-
350
g de champignons frais (ex: cèpes, girolles, bolets...), émincés
lub 350 g de champignons de Paris frais émincés - ¼ c. à café de sel
- 100 g d'épinards frais
- 25 g de beurre coupé en morceaux
-
50 - 60
g de feta émiettée
lub 50 - 60 g de mozzarella râpée - 3 - 4 pincée flocons de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 150.7 kcal / 630.7 kJ
- Białko
- 3.9 g
- Tłuszcz
- 8.9 g
- Węglowodany
- 14.7 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.5 g
- Sód
- 179.9 mg