
Wersje kompatybilne
Poulet au sirop d'érable et à la moutarde, panais et carottes
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 hauts de cuisse de poulet, avec peau et os
- 1 c. à soupe d'huile de tournesol
- 700 g de fond de volaille
- 1 c. à café de moutarde fine
- 2 c. à café de moutarde à l'ancienne
- 1 bouquet garni
- 6 carottes en biseaux
- 4 panais en biseaux
- 1 blanc de poireau en biseaux
- 60 g de beurre en morceaux
- du sel
- du poivre moulu
- 5 brins de persil frais
- 80 g de sirop d'érable
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 513 kcal / 2151 kJ
- Białko
- 37 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Węglowodany
- 38 g