Wersje kompatybilne
Gefülltes Gemüse (Les petits farcis des légumes à la provençale)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
550 - 600
g Fleischtomaten
lub 550 - 600 g Ochsenherz-Tomaten -
300 - 320
g Zwiebeln
lub 300 - 320 g Gemüsezwiebeln - 400 g Zucchini (ca. 2 Stück)
- 350 g Paprika (ca. 3 Stück)
- 400 g Kartoffeln (ca. 3 Stück)
- 60 g Parmesan, in Stücken (2 cm)
- 3 Knoblauchzehen
- 20 g Basilikumblätter, frisch
- 100 g getrocknete Tomaten, in Öl, abgetropft
-
500
g Rinderhackfleisch
lub 500 g Hackfleisch, gemischt - 70 g Tomatenmark
- 1 TL Salz
- 1 TL Pfeffer
- 250 g Wasser
- 150 g Weißwein
-
½
TL Gewürzpaste
lub ½ Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - 30 g Olivenöl
- 1 TL Rosmarin, getrocknet, gehackt
- 1 TL Thymian, getrocknet
- 100 g Oliven, schwarz, entsteint, halbiert
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3258 kJ / 779 kcal
- Białko
- 39 g
- Węglowodany
- 80 g
- Tłuszcz
- 41 g
- Tłuszcz nasycony
- 12 g
- Błonnik
- 33.1 g
- Sód
- 985 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tiroler Speck-Muffins
40 min.
Spargel mit Thunfisch und Zitronen-Vinaigrette
1h
Pilztopf mit Sonnenweizen
30min
Frittata mit Ziegenfrischkäse und karamellisierten roten Zwiebeln
40 min.
Zucchini-Kartoffel-Parmigiana
1h 15 min.
Ofenfisch mit Gemüse
50 min.
Portwein-Bäckchen mit Spätzle
5h 10min
Rindfleisch Stroganoff mit Kartoffeln
1h 20min
Pastitsio
1h 30 min.
Bohneneintopf "bretonische Art"
35min
Gurken-Lachs-Ragout
30min
Hähnchenschenkel en escabeche aus dem Ofen
1h