
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Spargelsalat
- 50 g Parmesan in Stücken
- 1 Orange, unbehandelt Schale fein abgerieben, Saft ausgepresst
- 1 Knoblauchzehe (opcjonalnie)
- 30 g Olivenöl
- 10 g Petersilie abgezupft
- 10 g Koriander abgezupft
- 1 TL Salz
- 450 g grüner Spargel untere Enden abgeschnitten
Kräuterbutter
- 10 g Petersilie abgezupft
- ¾ TL Salz
- ½ TL Limettenschale
- 50 g Butter weich, in Stücken
Risotto und Fertigstellung
- 30 g Schalotte halbiert
- 20 g Butter
- 10 g Öl
- 320 g Risottoreis (z. B. Carnaroli, Arborio), 14-15 Minuten Garzeit
- 60 g Weißwein, trocken
- 820 g Wasser
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - ½ TL Salz
- 300 g Hähnchenbrust in Würfeln (5 mm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 744 kcal / 3114 kJ
- Białko
- 29 g
- Tłuszcz
- 36 g
- Węglowodany
- 76 g
- Błonnik
- 4.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 15 g
- Sód
- 1546 mg