Risotto mit Hähnchen und Spargel

Risotto mit Hähnchen und Spargel

3.5 25 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 50 min
4 Portionen

Składniki

Spargelsalat
  • Parmesan in Stücken
    50 g
  • Orange, unbehandelt Schale fein abgerieben, Saft ausgepresst
    1
  • Knoblauchzehe (opcjonalnie)
    1
  • Olivenöl
    30 g
  • Petersilie abgezupft
    10 g
  • Koriander abgezupft
    10 g
  • Salz
    1 TL
  • grüner Spargel untere Enden abgeschnitten
    450 g
Kräuterbutter
  • Petersilie abgezupft
    10 g
  • Salz
    ¾ TL
  • Limettenschale
    ½ TL
  • Butter weich, in Stücken
    50 g
Risotto und Fertigstellung
  • Schalotte halbiert
    30 g
  • Butter
    20 g
  • Öl
    10 g
  • Risottoreis (z. B. Carnaroli, Arborio), 14-15 Minuten Garzeit
    320 g
  • Weißwein, trocken
    60 g
  • Wasser
    820 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • Salz
    ½ TL
  • Hähnchenbrust in Würfeln (5 mm)
    300 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 744 kcal / 3114 kJ
Białko 29 g
Tłuszcz 36 g
Węglowodany 76 g
Błonnik 4.6 g
Tłuszcz nasycony 15 g
Sód 1546 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...