Rote-Bete-Gnocchi mit Pfeffer-Sauce

Rote-Bete-Gnocchi mit Pfeffer-Sauce

3.8 9 ocen
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
4 Portionen

Składniki

Gnocchi-Teig
  • Kartoffeln, mehligkochend in Stücken (4 cm)
    500 g
  • Wasser und mehr zum Kochen
    150 g
  • Salz und etwas mehr zum Kochen
    9 g
  • Mehl
    250 g
  • Weichweizengrieß
    150 g
  • Eigelb
    1
  • Pfeffer, gemahlen
    1 g
  • Muskat, frisch gerieben
    3 Prisen
  • Rote Bete Pulver
    30 g
Pfeffer-Butter-Sauce und Fertigstellung
  • Zwiebeln halbiert
    80 g
  • grüne Pfefferkörner, eingelegt
    5 g
  • Pfeffer, gemischt, frisch gemahlen abgetropft
    1 g
  • Butter in Stücken
    60 g
  • Milch
    370 g
  • Mehl
    20 g
  • Salz
    2 g
  • Muskat
    1 g

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 1275 mg
Białko 18 g
Kalorie 2865 kJ / 685 kcal
Tłuszcz 18 g
Błonnik 11.9 g
Tłuszcz nasycony 10 g
Węglowodany 116 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...