Gebackener Lachs mit Zucchininudeln

Gebackener Lachs mit Zucchininudeln

4.7 26 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 Portionen

Składniki

  • Zucchini (Ø 3-5 cm), Enden abgeschnitten, nicht längs halbiert
    800 g
  • Salz zum Würzen
  • Pfeffer zum Würzen
  • Zitrone halbiert, Saft von ½ Zitrone ausgepresst, restliche ½ Zitrone in Scheiben
    1
  • Lachsfilet, frisch, ohne Haut in 4 Stücken
    800 g
  • Petersilie abgezupft, und etwas mehr zum Garnieren
    20 g
  • Knoblauchzehen
    4
  • getrocknete Tomaten, in Öl abgetropft, Öl aufgefangen
    100 g
  • Cayenne-Pfeffer, gemahlen
    ½ TL
  • Wasser
    500 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 485 kcal / 2030 kJ
Białko 36 g
Tłuszcz 28 g
Węglowodany 22 g
Błonnik 5.7 g
Tłuszcz nasycony 6 g
Sód 469 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...