Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mexican slaw
- 300 g red cabbage, core removed, cut into wedges to fit feeder tube
- ½ fennel bulb, cut into quarters to fit feeder tube
- 1 green apple, unpeeled, cored and cut into wedges to fit feeder tube
Jalapeño dressing
- 40 g pickled jalapeño chillies
- 2 spring onions/green onions, trimmed and cut into pieces
- 120 g sour cream
- 5 drops Tabasco® sauce
- ¼ tsp sweet smoked paprika
- ¼ tsp sea salt
- fresh chives, chopped, to garnish
- freshly squeezed lime juice, to drizzle
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 482.6 kJ / 115.4 kcal
- Białko
- 2.2 g
- Węglowodany
- 14.3 g
- Tłuszcz
- 6.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.5 g
- Błonnik
- 3.7 g
- Sód
- 326.9 mg
Alternatywne przepisy
Dashi - Japanese stock
Brak ocen
Veggie & bean grain-free wraps (Thermomix® Cutter, TM6)
35min
Pickled Red Onions
1 Std. 50 Min
Lime and ginger dressing
30 min
Sage and black garlic butter
10min
'Skinny' pineapple cordial
1h 40min
Raw crunch salad (Noni Jenkins)
10min
Blueberry acai bowl (Noni Jenkins)
10min
Spiced roast cauliflower and whipped feta (Diabetes)
55min
Carrot top pesto
15min
Sushi Rice
1h 5min
Vegemite® and cheese scrolls
1 godz. 35 min