Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di cipolle in quarti
- 2 spicchi di aglio
- 2 centimetri di zenzero, radice fresca, pelata
- 1 peperoncino rosso piccante a rondelle
- 20 g di olio di sesamo
- 15 g di pasta di curry giallo
- 350 g di polpa di pomodoro
- 400 g di acqua
- 250 g di lenticchie rosse
- 100 g di spinaci freschi
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1 cucchiaio di yogurt bianco, non zuccherato
- 3 cipollotti verdi a rondelle
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1319.2 kJ / 315.3 kcal
- Białko
- 18.1 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 6.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 9.5 g
- Sód
- 93.9 mg
Alternatywne przepisy
Quinoa con Feta e zucchine alla menta
35min
Burger di barbabietola
1h
Misir wat (Stufato di lenticchie)
35min
Zuppa di lenticchie e fagioli neri a Cottura Lenta
40min
Focaccia ai semi di lino con salmone, funghi e rucola
40min
Hummus
10min
Medaglioni di broccoli e patate
1h 30min
Curry di ceci (vegan)
1h
Crema di lenticchie e pomodori secchi
15min
Mesciua spezzina
1h
Zuppa speziata di lenticchie e latte di cocco
30 Min
Falafel di ceci con salsa allo yogurt
40min