Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 220 g di cipolle a pezzi
- 2 spicchi di aglio
- 2 centimetri di zenzero, radice fresca, pelata
- 30 g di olio di sesamo
- 5 g di coriandolo in polvere
- 5 g di garam masala
- 30 g di senape in grani grossi
- 300 g di lenticchie rosse
- 200 g di latte di cocco
-
500
g di brodo vegetale
lub 500 g di acqua + 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale - 100 g di passata di pomodoro
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 250 g di cimette di broccoli
- 250 g di cimette di cavolfiore
- 20 g di succo di limone
- 2 rametti di coriandolo fresco, tritato
- crostini di pane, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2172 kJ / 519.1 kcal
- Białko
- 24.5 g
- Węglowodany
- 67.9 g
- Tłuszcz
- 16.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.3 g
- Błonnik
- 13.5 g
- Sód
- 243.2 mg
Alternatywne przepisy
Zuppa di lenticchie e zucca
45 Min
Dahl di lenticchie, spinaci e latte di cocco
40 Min
Riso di cavolfiore con ratatouille di verdure
35 Min
Zuppa speziata di lenticchie e latte di cocco
30 Min
Zuppa di riso selvaggio e funghi con pane tostato
45 Min
Curry di ceci e pomodoro (Rogan Josh curry)
25 min
Stufato di tacchino e cavolo cinese
40 Min
Dahl di lenticchie con spinaci
35 Min
Hummus
10min
Curry di ceci (vegan)
1h
Hummus di fagioli neri con chips di mais
1 Std. 30 Min
Curry di lenticchie alla cingalese (Dahl)
30 Min