Dahal di lenticchie, broccoli e cavolfiore

Dahal di lenticchie, broccoli e cavolfiore

4.7 12 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 porzioni

Składniki

  • di cipolle a pezzi
    220 g
  • spicchi di aglio
    2
  • di zenzero, radice fresca pelata
    2 centimetri
  • di olio di sesamo
    30 g
  • di coriandolo in polvere
    5 g
  • di garam masala
    5 g
  • di senape in grani grossi
    30 g
  • di lenticchie rosse
    300 g
  • di latte di cocco
    200 g
  • di brodo vegetale
    500 g
    500 g di acqua, + 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale
  • di passata di pomodoro
    100 g
  • di sale
    1 pizzico
  • di pepe nero macinato
    1 pizzico
  • di cimette di broccoli
    250 g
  • di cimette di cavolfiore
    250 g
  • di succo di limone
    20 g
  • di coriandolo fresco tritato
    2 rametti
  • crostini di pane a piacere

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 519.1 kcal / 2172 kJ
Białko 24.5 g
Tłuszcz 16.6 g
Węglowodany 67.9 g
Błonnik 13.5 g
Tłuszcz nasycony 8.3 g
Sód 243.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...