Curry di lenticchie alla cingalese (Dahl)

Curry di lenticchie alla cingalese (Dahl)

4.5 42 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
6 porzioni

Składniki

  • di lenticchie rosse, secche
    200 g
  • di acqua
    500 g
  • di sale
    1 cucchiaino
  • di curcuma in polvere
    1 cucchiaino
  • foglia di pandano annodata
    1
  • di crema di cocco
    60 g
  • di olio
    60 g
  • di semi di senape nera
    ½ cucchiaino
  • di semi di cumino
    ½ cucchiaino
  • di fieno greco
    ½ cucchiaino
  • cipolla rossa a metà
    1
  • spicchio di aglio
    1
  • peperoncini "occhio d'uccello", freschi (rossi o verdi), privati dei semi a piacere
    2
    2 peperoncini rossi piccanti, freschi, privati dei semi a piacere
  • di foglie di curry fresche
    1 rametto
  • pomodoro a cubetti (1 cm)
    1

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 246 kcal / 1034 kJ
Białko 10 g
Tłuszcz 13 g
Węglowodany 21 g
Błonnik 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...