
Urządzenia i Akcesoria
Wegański ziołowy „ser” à la feta
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 12 godz. 10 min
300 g
Składniki
-
200 g tofu, średnio twardego odsączonego z zalewy, pokrojonego na kawałki
-
½ łyżeczki oregano, suszonego
-
½ łyżeczki bazylii, suszonej
-
½ łyżeczki liści kolendry, suszonej
-
½ łyżeczki cebuli suszonej, mielonej
-
1 łyżeczka soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
25 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
70 g oleju kokosowego rafinowanego
-
½ łyżeczki octu jabłkowego
Wartości odżywcze na 100 g
Kalorie
302.2 kcal /
1264.3 kJ
Białko
10.7 g
Tłuszcz
29.2 g
Węglowodany
4 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
21.1 g
Sód
785.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

BEZ LAKTOZY
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Tofucznica
30 min
Wegański majonez
15 min
Sałatka z nektarynką i malinowym dressingiem (TM5)
25 min
Wegański dip z „sera pleśniowego” z tofu
15 min
Bezglutenowe bułki na proszku do pieczenia
1 godz. 20 min
Pikantne pieczone orzechy nerkowca
30 min
Karczochy w oliwie
1 godz. 40 min
Wegański ser
6 godz. 40 min
Napój migdałowy z moczonych migdałów
6 godz. 10 min
Placek z mąki z ciecierzycy (farinata) z pastą z tuńczyka
1 godz. 5 min
Chałwa sezamowa
1 godz. 20 min
Marchewkowe falafele z sałatką z pomidorów
55 min