Wegański ziołowy „ser” à la feta

Wegański ziołowy „ser” à la feta

4.4 11 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 12 godz. 10 min
300 g

Składniki

  • 200 g tofu, średnio twardego odsączonego z zalewy, pokrojonego na kawałki
  • ½ łyżeczki oregano, suszonego
  • ½ łyżeczki bazylii, suszonej
  • ½ łyżeczki liści kolendry, suszonej
  • ½ łyżeczki cebuli suszonej, mielonej
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
  • 25 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 70 g oleju kokosowego rafinowanego
  • ½ łyżeczki octu jabłkowego

Wartości odżywcze na 100 g

Kalorie 302.2 kcal / 1264.3 kJ
Białko 10.7 g
Tłuszcz 29.2 g
Węglowodany 4 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 21.1 g
Sód 785.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...