Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g tofu, średnio twardego, odsączonego z zalewy, pokrojonego na kawałki
- ½ łyżeczki oregano, suszonego
- ½ łyżeczki bazylii, suszonej
- ½ łyżeczki liści kolendry, suszonej
- ½ łyżeczki cebuli suszonej, mielonej
- 1 łyżeczka soli
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
- 25 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 70 g oleju kokosowego, rafinowanego
- ½ łyżeczki octu jabłkowego
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1264.3 kJ / 302.2 kcal
- Białko
- 10.7 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 29.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 21.1 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 785.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Napój z orzechów nerkowca
10 min
Wegetariańska pieczeń grzybowa z sosem
1h 20 min
Farinata ze szpinakiem i groszkiem
30 min
Wegańska zupa grzybowo-porowa z dzikim ryżem
45 min
Wegańskie aïoli
5 godz. 10 min
Bezglutenowy chleb z garnka
3h
Szarpana „bananina” w sosie BBQ
25 min
Wegańskie masło z aquafabą
2h 25min
Bezglutenowe bułki na proszku do pieczenia
1h 20 min
Bezglutenowe bułki na drożdżach
2 godz.
Tofucznica
30 min
Pasta z kaszy jaglanej i suszonych pomidorów
30 min