Urządzenia i Akcesoria
Wegańskie aïoli
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 godz. 10 min
1 słoik
Składniki
-
120 g orzechów nerkowca, surowych
-
woda do namoczenia orzechów
-
3 ząbki czosnku
-
160 g wody160 g napoju roślinnego
-
50 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
2 szczypty soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 słoik
Sód
318 mg
Białko
23 g
Kalorie
2878 kJ /
688 kcal
Tłuszcz
53 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
9 g
Węglowodany
159 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Wegański ziołowy „ser” à la feta
12 godz. 10 min
Białe trufle szampańskie
7 godz. 30 min
Paleo nachos
45 min
Egipska pasta z bobu i pomidorów (ful)
40 min
Wegańskie leczo z kurkami
40 min
Szarpana „bananina” w sosie BBQ
25 min
Wegańskie „masło”
2 godz.
Falafele z łodygami natki pietruszki i kolendry
9 godz. 30 min
Wegańskie masło z aquafabą
2 godz. 25 min
Wegańskie brownie
2 godz. 45 min
Gomasio z zieloną częścią pora
40 min
Wegańska zupa bananowa z curry
30 min