Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g nasion kolendry
- 2 - 3 ząbki czosnku
- 200 g czerwonej papryki, pokrojonej na kawałki
- 100 g papryczek chili, świeżych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
- 5 g soli
- 80 g koncentratu pomidorowego
- 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 10 g cukru
- 5 g papryki słodkiej, mielonej
- 5 g papryki ostrej, mielonej
- Wartości odżywcze
- na 1 słoik
- Kalorie
- 985.1 kJ / 235.4 kcal
- Białko
- 8.3 g
- Węglowodany
- 50.2 g
- Tłuszcz
- 4.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 15.1 g
- Sód
- 2115.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zupa pomidorowa z ciecierzycą i kaftami
45 min
Zupa kminkowa Bogdana Kwarciaka
25min
Placuszki z salsefii
1 godz.
Suflet malinowy z angielskim kremem
1 godz. 15 min
"Dżem" bekonowy
1 godz. 20 min
„Risotto” z pestek słonecznika z czosnkiem niedźwiedzim
13 godz. 40 min
Anchoiada
10min
Arabska mieszanka przypraw
5 min
Ciasto jubileuszowe
2 godz. 30 min
Pasta karczochowa
5 min
Mleczne cukierki
2 godz. 5 min
Aioli
5 min