Adżika

Adżika

4.3 50 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
1 słoik

Składniki

  • nasion kolendry
    10 g
  • ząbki czosnku
    2 - 3
  • czerwonej papryki pokrojonej na kawałki
    200 g
  • papryczek chili, świeżych bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
    100 g
  • soli
    5 g
  • koncentratu pomidorowego
    80 g
  • soku z cytryny świeżo wyciśniętego
    10 g
  • cukru
    10 g
  • papryki słodkiej, mielonej
    5 g
  • papryki ostrej, mielonej
    5 g

Wartości odżywcze na 1 słoik

Kalorie 235.4 kcal / 985.1 kJ
Białko 8.3 g
Tłuszcz 4.4 g
Węglowodany 50.2 g
Błonnik 15.1 g
Tłuszcz nasycony 0.3 g
Sód 2115.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...