
Urządzenia i Akcesoria
Adżika
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
1 słoik
Składniki
-
10 g nasion kolendry
-
2 - 3 ząbki czosnku
-
200 g czerwonej papryki pokrojonej na kawałki
-
100 g papryczek chili, świeżych bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
-
5 g soli
-
80 g koncentratu pomidorowego
-
10 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
-
10 g cukru
-
5 g papryki słodkiej, mielonej
-
5 g papryki ostrej, mielonej
Wartości odżywcze na 1 słoik
Kalorie
235.4 kcal /
985.1 kJ
Białko
8.3 g
Tłuszcz
4.4 g
Węglowodany
50.2 g
Błonnik
15.1 g
Tłuszcz nasycony
0.3 g
Sód
2115.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WIELKIE GRILLOWANIE
10 Przepisów
Polska
Polska