Urządzenia i Akcesoria
Ser labneh z ziołami w oliwie
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 85 godz. 25 min
500 g
Składniki
-
1000 g mleka
-
120 g jogurtu naturalnego
-
1 - 2 kawałki skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek (albedo), ok. 3 x 1 cm
-
1 łyżka tymianku cytrynowego, świeżego
-
1 łyżka liści mięty, świeżych
-
1 ½ łyżeczki soli
-
1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
20 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do zalania sera (ok. 350 g)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
812.2 mg
Białko
7.8 g
Kalorie
3349.8 kJ /
800.6 kcal
Tłuszcz
80.9 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
14.9 g
Węglowodany
12.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Ryba w sosie słodko-kwaśnym z ryżem
1 godz. 5 min
Klopsiki w azjatyckim sosie z surówką
1 godz.
Spaghetti z anchois, bułką tartą i parmezanem (TM7)
40 min
Wolno gotowane ossobuco z szafranowym risotto (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 30 min
Marynowane spiralizowane marchewki (TM6, TM7)
30 min
Pikantny dżem chili
35 min
Przyprawa do potraw z dyni
5 min
Gnocchi dyniowe z kremowym sosem śmietanowym
1 godz.
Koreańska sałatka ze spiralizowanych ogórków (TM6, TM7)
25 min
Fińska zupa z łososiem (Lohikeitto)
50 min
Polędwiczki w sosie whisky
35 min
Zupa z batatów i dyni z grzankami ziołowymi
50 min